Lahtelaisravintoloista alkanut laaja tartunta - ja altistumisketju – yli sata ihmistä jo koronakaranteenissa, kuusi uutta tartuntaa

Koronaa sairastanut on aloittanut tartuntaketjun kahden ravintolakäynnin jäljiltä viime viikonloppuna Lahdessa. Toisen ravintolan asiakkaista on löydetty tähän mennessä kuusi tartunnan saanutta.

koronavirus
Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Päijät-Hämeessä on havaittu laaja koronaviruksen tartuntaketju.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän mukaan ainakin kuusi ihmistä on saanut viime viikonlopun jäljiltä koronatartunnan Lahdessa. Lisäksi yli sata ihmistä on asetettu tai asetetaan karanteenin ravintolakäyntien takia.

Kuntayhtymä kertoi perjantaina koronavirukseen sairastuneesta, joka oli tartuttavuusaikanaan käynyt viime viikonloppuna kahdessa lahtelaisravintolassa.

Toisen ravintolan asiakkaista on tähän mennessä todettu kuusi tartunnan saanutta.

Laajan tartuntaketjun takia kuntayhtymä ei ole vielä tavoittanut kaikkia karanteenisuosituksen kohteena olevia.

Yksi koronavirustartunnan saaneista kuuluu lahtelaisen Möysän peruskoulun henkilökuntaan, minkä vuoksi yksi peruskoulun luokka ja yksittäisiä oppilaita eri luokilta sekä osa opettajista on ainakin maanantaina etäopetuksessa.

Toinen lahtelaisravintoista, Pikku Hanhi, on ilmoittanut varotoimenpiteenä sulkevansa ravintolansa keskiviikkoon asti. Yökerho Armas on toinen lahtelaisravintola, jossa tartunnan saanut oli asioinut 29. ja 30. päivän välisenä yönä.

Koronavirustartuntoja on todettu Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella nyt yhteensä 144.

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus