1. yle.fi
  2. Uutiset

Puolustusvoimat harjoittelee Mikkelissä ja Puumalassa – harjoitus näkyy ja kuuluu

Harjoitukseen osallistuu yhteensä 1 100 henkilöä.

puolustusvoimat
varusmiehiä tulossa ruokasalista karjalan prikaatissa
Karjalan prikaatin varusmiehiä. Arkistokuva.Sara Silvennoinen / Yle

Puolustusvoimat järjestää Karjalan prikaatin johdolla Mikkelin ja Puumalan lähialueilla paikallispuolustusharjoituksen. Harjoitus alkaa maanantaina ja kestää torstaihin asti.

Harjoitukseen osallistuu joukkoja Karjalan prikaatista, Maasotakoulusta sekä muita viranomaisia. Yhteensä 1 100 henkilöä, 100 ajoneuvoa ja 10 panssaroitua ajoneuvoa. Harjoitukseen osallistuu myös muutama helikopteri Utin jääkärirykmentistä.

Harjoitusjoukot liikkuvat alueen teillä tela- ja pyöräajoneuvoilla kaikkina vuorokauden aikoina.

Harjoituksen johtaa Karjalan prikaatin apulaiskomentaja, eversti Petri Olli. Päämääränä on kehittää paikallispuolustuksen suorituskykyä sekä viranomaisten välistä yhteistoimintakykyä nopeissa tilanteissa.

Marssiosastot saattavat hidastaa liikennettä valtatie 15:sta sekä valtatie 5:llä, joukkojen siirtyessä harjoitusalueelle Kouvolan Vekaranjärveltä Mikkeliin ja Puumalaan, sekä palatessaan torstaina harjoituksen jälkeen takaisin kotivaruskuntaan.

Harjoitusalueella Puumalan pistohiekoilla, yhdystie 15154 (Heiskantie) on suljettu harjoituksen aikana keskiviikkoiltana 9. syyskuuta kello 21.00-24.00 sekä torstaina 10. syyskuuta kello 07.00-13.00.

Harjoitusalue on merkitty sotaharjoituskyltein. Puumalassa on myös sotilaita ohjaamassa liikennettä tien ollessa suljettuna.

Harjoitukset näkyvät myös katukuvassa, kun eri viranomaiset harjoittelevat yhteistyötä. Harjoituksen tehtävänä on muun muassa kohteiden suojaamista.

Harjoitusta voi seurata puolustusvoimien sosiaalisen median kanavilla.

Lue seuraavaksi