1. yle.fi
  2. Uutiset

Kinnula ryhtyy raskaisiin varotoimiin koronan leviämisen ehkäisemiseksi: kirjasto ja sisäliikuntatilat suljetaan, koulujen etäopetusta harkitaan

Kunnan virkalääkärin mukaan uusia koronatartuntoja ei lauantain jälkeen ole tullut tietoon.

koronavirus
Kuvassa on tyhjiä koronavirustestestiputkiloita Helsingissä elokuun lopulla vuonna 2020.
Kinnulassa on kunnan virkalääkärin mukaan varmistunut toistaiseksi yksi koronatartunta. Kuvituskuva.Silja Viitala / Yle

Kinnulan kunta pohjoisessa Keski-Suomessa aloitti raskaat varotoimet sen jälkeen kun kunnan ensimmäinen koronavirustartunta varmistui lauantai-iltana.

Kunnanjohtaja Erkki Nikkilä kertoo, että muun muassa kirjasto, vapaa-ajan kerhot ja sisäliikuntatilat suljetaan kahdeksi viikoksi ja kansalaisopiston kurssien alkua lykätään.

Kinnulan kunnanhallitus pohtii koulujen siirtämistä etäopetukseen, ja päättää asiasta kokouksessaan tänä iltana. Ylen tietojen mukaan päätösesityksenä on, että koulut siirtyvät etäopetukseen.

Kunnantalo on suljettuna ainakin kaksi viikkoa, ja sen toiminta siirretään puhelimen ja etäyhteyksien varaan.

Tartunnan saanut on lääkäri

Julkisessa Facebook-päivityksessä kunnassa työskentelevä lääkäri on kertonut olevansa tartunnan saanut henkilö. Tämän vuoksi Kinnulan terveyskeskus on varotoimena kiinni ainakin tänään, huomenna ja keskiviikkona.

– Ne jotka ovat tavanneet tartunnan saaneen henkilön, tavataan. Tälläkin hetkellä on menossa heidän haastattelunsa, kunnan virkalääkäri Heimo Lajunen sanoo.

Tartunnan saaneen lääkärin lähipiiriin kuuluva henkilö oli perjantaina töissä kinnulalaisessa ravintolassa.

Toisesta kinnulalaisravintolasta kerrotaan, että heidän asiakkaanaan on jo elokuun 28. päivä perjantaina ollut useampia henkilöitä, joilla on myöhemmin todettu koronavirustartunta.

Altistuneiden määrää ei vielä tiedetä

Koronalle kunnassa mahdollisesti altistuneiden tarkka lukumäärä on toistaiseksi hämärän peitossa.

Lajusen mukaan sitovaan karanteeniin on tähän mennessä asetettu "ainakin pari" ihmistä. Päätös karanteenista ja sen laadusta on tehty sen perusteella, minkälainen kontakti ihmisellä on tartunnan kantajaan ollut.

– Lisäksi ihmisiä on ikään kuin "kotikaranteenissa" varuillaan tartuntaketjujen suhteen, Lajunen sanoo.

Kinnulassa ei Lajusen mukaan ole tullut tietoon uusia varmistettuja koronatapauksia sen jälkeen, kun kunnan ensimmäinen koronatartunta varmistui lauantai-iltana.

Lue seuraavaksi