Vaasan ja Seinäjoen kaupunginorkesterit lähtevät syksyyn turvallisuus huomioiden

Kaupunginorkesterin syksyä värittää niin yleisön kuin muusikoidenkin turvallisuus huomioiden. Koronatilanteen vaatimat turvallisuusnäkökohdat koskevat niin turvavälejä konserttipaikoissa kuin konsertteihin saapumistakin.

Vaasan kaupunginorkesterin konsertteja pidetään tänä syksynä usein Vaasan kirkossa. Kuva: Korsholman musiikkijuhlat

Vaasan kaupunginorkesterin syksy käynnistyy yleisön ja muusikkojen turvallisuudesta huolehtien korona-aikana.

Vaasan kaupunginorkesteri pitää syksyn konsertit pääosin Vaasan kirkossa kaupungintalon sijaan. Kirkon tiloissa on helpompi pitää turvavälit. Vaasan kirkossa on salin puolella 160 istumapaikkaa ja lehterillä lisäksi 100 paikkaa.

Kaupunki tarjoaa myös kertakäyttöisen kasvomaskin konserttivieraille käsidesin lisäksi.

Turvallisuutta lisätään siten, että konserteissa ei ole väliaikoja eikä väliaikatarjoiluja. Vaasan kaupunginorkesterin syksy käynnistyy torstaina keväästä siirtyneellä juhlatoivekonsertilla.

Seinäjoella kaupunginorkesterin konserteissa on istumapaikkoja kolmannes normaalista

Seinäjoen kaupunginorkesterin syksyn konserttien yleisömäärää on jouduttu rajoittamaan koronatilanteen vuoksi.

Seinäjoki -saliin otetaan yleisöä noin kolmannes normaalista. Salissä on 400 istumapaikkaa ja niistä on käytössä joka kolmas kahden metrin turvavälin vuoksi. Saliin on mahdollista ottaa siis noin 150 henkilöä.

Seinäjoella pyydetään konserttivierasta ottamaan oma kasvomaski mukaan, jos sitä haluaa käyttää. Konsertteja on pääsääntöisesti lyhennetty noin tunnin kestäväksi eikä väliaikoja pideta. Ulkovaatteet saa viedä konserttisaliin, ettei naulakko ruuhkautuisi ennen ja jälkeen konsertin. Seinäjoen kaupunginorkesterilla on torstaina Siivet syvyyden yllä -niminen konsertti.

Ylen Pohjanmaan koronauutiset löytyvät tästä ja Etelä-Pohjanmaan tästä

Artikkelia korjattu 11.9.20 kello 10.06: Seinäjoki-salissa on 400 istumapaikkaa, joista käytössä on noin 150. Aiemmin kerroimme virheellisesti, että salissa on 150 paikkaa, joista käytössä noin 50.