Liikekiinteistön katto roihahti Ilmajoella – elintarvikkeiden ja alkoholin myynti jatkuvat normaalisti

S-marketin ja Alkon kiinteistössä tehdään parhaillaan kattoremonttia. Nopea alkusammutus esti isommat vahingot.

tulipalot
Ilmajoen S-market
Tuli levisi kattorakenteisiin liikekiinteistössä, jossa uusitaan parhaillaan kattoa. Rakennuksessa toimivat S-market ja Alko.Antti Kettumäki/Yle

Ilmajoella on sammutettu maanantaina ennen puoltapäivää liikekiinteistön kattorakenteita. Rakennuksessa on menossa kattoremontti ja pelastuslaitoksen mukaan kiinteistössä oli tehty aiemmin tänään tulitöitä.

– Siellä oli asianmukainen alkusammutuskalusto paikalla, ja rakentajat saivat nopeasti purettua kattorakenteita ja sammutettua tulen, kiittelee palomies Esa Katajamäki Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitokselta.

Katajamäen mukaan hälytys Kauppatielle tuli ensin automaattihälytyksenä. Hälytys muutettiin pian rakennuspaloksi, jotta paikalle saatiin nopeasti ja riittävästi pelastuslaitoksen väkeä.

– Ilman alkusammutuskalustoa sammuttamisesta ei olisi tullut mitään. Käsin täällä ei olisi ollut mitään tehtävissä, Katajamäki jatkaa.

Asiakkaat ulos

Palamaan syttyneessä liikekiinteistössä keskellä Ilmajoen ydinkeskustaa toimii elintarvikekauppa S-market ja Alko.

Pelastuslaitos tuuletti ruokakaupan tilat. Alkon tiloihin savua ei juurikaan päässyt. Asiakkaat poistettiin liiketiloista, kunnes tilanne todettiin turvalliseksi.

Molemmissa myymälöissä kaupanteko jatkuu normaalisti. Savu ei ehtinyt vahingoittaa myytäviä tuotteita.