1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Rovaniemi

Rovaniemi lakkauttamassa Kaukon, Nivankylän ja Vikajärven koulut

Koulujen sulkemisia perustellaan oppilasmäärän vähenemisellä ja kasvaneilla vuokrakustannuksilla kaupungin taloustilanteen lisäksi.

Rovaniemi
Kaukon koulu Rovaniemi
Kaukon koulu on ollut useita kertoja lakkautusuhan alla.Tapio Räihä / Yle

Rovaniemen kaupunki valmistelee lakkauttavansa Kaukon, Nivankylän ja Vikajärven koulut.

Koulut suljettaisiin osana talouden tasapainottamista. Taustalla on kaupungin entisestään huonontunut taloustilanne.

Lakkautusuhan alla olevien koulujen oppilaiden huoltajille ja kylien asukkaille järjestetään kuulemistilaisuudet 14.-16. syyskuuta. Asianosaiset voivat jättää lakkautusesityksestä myös kirjallisia lausuntoja kaupungin kirjaamoon 16. syyskuuta kello 16 mennessä.

Jos esitys menee läpi, Kaukon koulun toiminta liitettäisiin Ounasvaaran yhtenäiseen peruskouluun. Ylikylän uuden monitoimitalon valmistuttua Nivankylän koulun oppilaat siirtyisivät Ylikylän tai Ounasjoen peruskouluihin. Vikajärven koulun oppilaat siirtyisivät Nivavaaran kouluun.

Kaupunki on laskenut, että koulujen lakkauttamisilla saisi 600 000 - 700 000 euron kustannussäästöt vuosittain.

Kaupungin taloustilanteen lisäksi koulujen sulkemisia perustellaan oppilasmäärän vähenemisellä ja kasvaneilla vuokrakustannuksilla.

Rovaniemen kaupungin talous heikkeni merkittävästi viime vuonna ja tilikausi painui yli 31 miljoonaa euroa alijäämäiseksi. Kuluvana vuonna kaupungin tulot ovat laskeneet ja menot kasvaneet odotettua enemmän koronapandemian takia.

Rovaniemen kaupungilla on 24 peruskoulua. Niistä yhdeksän on kyläkouluja.

Sivistyslautakunta käsittelee asiaa 24. syyskuuta.

Lue seuraavaksi