1. yle.fi
  2. Uutiset

Partio-lehden paperiversio lopetetaan vuoteen 2022 mennessä, päätoimittajat irtisanoutuivat

Lehden päätoimittajien mukaan hallitus on päättänyt lehden luopuvan Julkisen sanan neuvoston jäsenyydestä.

Suomen Partiolaiset ry
Osmonsolmu partiohuivissa.
Suomen Partiolaiset lakkauttaa paperisen Partio-lehden julkaisun.Jouni Koutonen / Yle

Partio-lehden paperiversio lakkautetaan vuoden 2022 lopussa, tiedottaa Suomen Partiolaiset. Järjestön puheenjohtajan Maria Ruoholan mukaan syynä tähän ovat painetusta lehdestä aiheutuvat kustannukset ja ympäristövaikutukset. Järjestö kertoo keskittyvänsä kehittämään partion digitaalisia viestintäkanavia.

Lehden päätoimittajien Susanna Koiviston ja Laura Kanervan mukaan Suomen Partiolaisten hallitus on myös päättänyt, että Partio-lehti luopuu Julkisen sanan neuvoston jäsenyydestä ja vastuullisen journalismin merkistä. Suomen Partiolaisten mukaan Partio-lehteä tehdään ensi vuoden alusta "journalistisin ottein".

Päätoimittajat ilmoittivat tänään Facebookissa eroavansa tehtävästään päätösten takia.

– Tällaiset päätökset kertovat paljon järjestön arvoista, ja siksi ne ovat minulle pitkäaikaisena partiolaisena iso pettymys. Päätöksen sisällön lisäksi myös tapa, jolla se tehtiin, on ollut kokemuksena raskas, Koivisto kirjoitti.

Kanerva totesi puolestaan, että Suomen Partiolaisista on jäänyt todella paha maku suuhun tapahtuneen jälkeen.

– Merkin poistumisen myötä lukijat eivät voi enää tietää, mikä sisältö on journalistisesti tehty ja mikä ei. Vaikka kuolevaa lehteä tehdään "journalistisin ottein", ei lukijoilla ole jatkossa mitään takeita, että tämä toteutuisi. On sääli, että aikana, jona journalismin tärkeys on korostunut, Suomen suurimman nuorisojärjestön hallitus tekee tällaisen päätöksen.

Partio-lehti on kaikille Suomen partiolaisille lähetettävä jäsenlehti, jolla on noin 100 000 lukijaa.

Lue seuraavaksi