Hyppää sisältöön

Siilinjärvellä henkilöauton ja perävaunun yhdistelmä päin sähköpylvästä – lastia oli kyydissä kaksinkertainen määrä sallittuun nähden

Siilinjärvellä poliisi punnitsi kuljettajansa käsistä lähteneen perävaunun rakennustarvikelastin.

Poliisi kirjoitti kuljettajalle sakon liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta ilman ajo-oikeutta. Kuvituskuva. Kuva: Toni Pitkänen / Yle

Siilinjärvellä tiellä 559 sattui maanantaina onnettomuus, jossa henkilöauton ja perävaunun yhdistelmä karkasi kuljettajansa käsistä. Rakennustarvikelastissa ollut jarrullinen perävaunu lähti heittelehtimään ja törmäsi sähköpylvääseen.

Poliisi punnitsi perävaunun. Sallittu kytkentämassa olisi ollut 1800 kiloa, mutta puntari näytti 3600 kiloa. Kuljettajan ajo-oikeus ei riittänyt yhdistelmän kuljettamiseen.

Poliisi muistuttaa perävaunun kuormauksen merkityksestä liikenneturvallisuuteen. Jos kuorma sidotaan puutteellisesti, kuorma voi pudota tai lähteä liikkeelle kuormatilassa. Se taas voi aiheuttaa ajoneuvon hallinnan menetyksen, jos ajoneuvon painopiste muuttuu nopeasti.

Perävaunun liian painava kuorma voi lähteä ohjaamaan vetoautoa ja aiheuttaa yhdistelmän hallinnan totaalisen menetyksen.

Poliisi kirjoitti kuljettajalle sakon liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta ilman ajo-oikeutta..