Trump Yhdysvaltain taloudesta: Ensi vuodesta tulee paras ikinä

Samalla presidentti varoitti maansa talouden romahtavan, jos Joe Biden voittaa vaalit.

Donald Trump puhui puhelimeen palatessaan golf-kerholtaan Valkoiseen taloon sunnuntaina. Kuva: Mike Theiler / EPA

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump hehkuttaa maansa talouden kehitystä ja varoittaa kilpailijansa Joe Bidenin voiton johtavan talouden romahtamiseen.

Labor dayn tiedotustilaisuudessaan Trump väitti maansa talouden toipuvan muita maita nopeammin.

– Nopein työmarkkinoiden toipuminen maailmanhistoriassa, Trump julisti Valkoisen talon puutarhassa.

Trump aloitti taloussaavutustensa hehkuttamisen jo ennen tiedotustilaisuutta Twitterissä, jossa hän julisti neljän kuukauden aikana syntyneen 10,6 miljoonaa työpaikkaa.

– Ennätys!!!, hän ilakoi.

Yhdysvaltain työvoimaministeriön tilaston mukaan (siirryt toiseen palveluun) työpaikkojen määrä on kasvanut todellakin neljä kuukautta, sen jälkeen kun työpaikkoja menetettiin yli 20 miljoonaa keväällä. Työttömyysprosentti on 8,4 eli yli kaksinkertaisesti ennen koronapandemiaa vallinneeseen työttömyysprosenttiin verrattuna.

Toisessa Twitter-viestissä Trump väitti Yhdysvaltain talouden toipuneen historiallisen nopeasti.

– Ensi vuodesta tulee paras ikinä, Trump lupasi ennen kuin varoitti kaiken voivan mennä pieleen, jos Biden äänestetään presidentiksi.

Trumpin mukaan seurauksena olisi veronkorotuksia ja talouden romahdus. Hän ei maninnut Twitter-viestissään Bidenin nimeä, mutta viittasi tähän jatkuvasti käyttämällään pilkkanimellä "unelias".

Tiedotustilaisuudessaan hän nosti Bidenin useita kertoja esille nimittäen tätä muun muassa vasemmistoradikaaliksi. Hän väitti Bidenin myös olevan valmis antautumaan Kiinan, mellakoitsijoiden ja koronaviruksen edessä.

Itsensä hän sen sijaan nosti koronavirustaistelun kärkeen. Trump väitti, että Yhdysvallat on hänen johdollaan tuottamassa koronavirusrokotteen ennätysmäisen nopeasti. Hänen mukaansa rokote voisi olla valmiina jo lokakuussa.

Näin nopeasta rokotekehityksestä ei ole esitetty mitään todisteita, ja useat asiantuntijat ovat varoittaneet kiirehtimisen aiheuttamista riskeistä.

Lue myös: