1. yle.fi
  2. Uutiset

Imatran kaupunginhallitus esittää suunnittelurahaa Vuoksen ja Saimaan yhdistävälle kanavalle – rahasta päättää kaupunginvaltuusto

Imatran kaupunginhallituksen esittämä 200 000 euron suunnitteluraha Vuoksen ja Saimaan yhdistävälle kanavalle ei vielä tarkoita rakentamista. Suunnittelurahastakin päättää lopullisesti kaupunginvaltuusto.

Imatra
Imatran kaupungintalo
Imatran kaupunginvaltuusto päättää, antaako se suunnittelurahaa Vuoksen ja Saimaan yhdistävälle kanavalle.Tommi Parkkinen/Yle

Imatran kaupunginhallitus esittää Vuoksen ja Saimaan yhdistävälle kanavalle 200 000 euron suunnittelurahaa (siirryt toiseen palveluun) ensi vuoden budjettiin.

Suunnittelurahasta päättää lopullisesti Imatran kaupunginvaltuusto.

Yleissuunnitelman tekeminen ei tarkoita sitä, että kanava rakennetaan. Rakentaminen edellyttäisi erilaisia selvityksiä, neuvotteluja sekä päätös- ja lupaprosesseja.

Vuoksen kanavaa on luonnosteltu Tainionkosken voimalaitoksen länsipuolelle eli käytännössä maa-alueelle, joka sijaitsee Vuoksen ja Tainionkoskentien välissä. Kanava-alue ulottuisi myös Liippilahdentien ja Vuoksen väliselle alueelle Tornansillan pohjoispuolisella osuudella.

Kanava olisi noin 13 metriä leveä. Kanavaan pitäisi rakentaa kaksi siltaa, joiden alikulkukorkeus olisi Väyläviraston ohjeiden mukaisesti minimissään 2,6 metriä.

Imatran kaupunki on keskustellut alustavasti kanavasta Fortumin ja Stora Enson kanssa.

Vuoksen ja Saimaan yhdistävä kanava maksaisi alustavasti vajaa 14 miljoonaa euroa.

Imatran kaupunginjohtaja Kai Roslakka kertoo, että kyse on elinvoimahankkeesta, jonka avulla saataisiin veneliikennettä myös Vuokselle. Sillä tavalla saataisiin kohotettua Imatran kaupungin asemaa koko Saimaan matkailussa.

– Tavoitteena on, että matkailuun ja elinvoimaan liittyvillä asioilla ja sillä miten yritykset tekevät kauppaa Imatralla, löytyisi tämän hankkeen motiivi ja hyöty, Roslakka kuvailee.

Lue seuraavaksi