Kehitysyhtiö Kinnon tulevaisuutta aletaan ruotia Kouvolassa – matkailu ja markkinointi aiotaan siirtää kaupungin alaisuuteen

Jatkossa kehitysyhtiön toiminta keskittyisi entistä vahvemmin yritysten ja kaupungin elinvoiman tukemiseen.

Kouvola
Kouvola Innovationin toimitilat sijaitsevat Kouvolan Kasarminmäellä
Kinnon ydintehtävät pysyisivät edelleen samoina. Arkistokuva.Juha Korhonen / Yle

Kouvolan kaupunki alkaa käsitellä kehitysyhtiö Kinnon toimintaan tehtäviä muutoksia syksyn aikana.

Kehitysyhtiön tulevaisuudesta tehty selvitys on valmistunut. Pohdinnassa on esimerkiksi Kinnon matkailun, markkinoinnin ja viestinnän keskittäminen Kouvolan kaupungille. Kehitysyhtiön ydintehtävät pysyisivät edelleen samoina.

– Keskustelimme kaikista Kinnon tuottamista palveluista, ja lähdimme miettimään, voisiko joitain töitä tehdä kaupungintalolla. Tarkoituksena olisi vähentää päällekkäisyyttä, ohjausryhmää johtanut valtuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen Jukka Nyberg (sd.)
sanoo.

Edessä voivat olla yt-neuvottelut. Matkailun, markkinoinnin ja viestinnän parissa Kinnossa työskentelee tällä hetkellä kymmenisen henkilöä, joista kolme on määräaikaisia. Heidän työsopimuksensa eivät Nybergin mukaan välttämättä enää jatkuisi. Vakituisten työntekijöiden työtehtävät puolestaan järjesteltäisiin uudelleen.

– Työtehtävät olisi tarkoitus aukaista. Markkinoinnin ja viestinnän työntekijöillä saattaa olla myös muita tehtäviä, jotka eivät ole näiden nimikkeiden alla, Nyberg kertoo.

Uusi toimitusjohtaja

Kinnossa puhaltavat uudet tuulet jo nyt, sillä kehitysyhtiön uutena toimitusjohtajana aloitti viime viikolla helsinkiläinen VTM Kimmo Niemi.

Niemen mukaan tarkoituksena olisi, että tällä hetkellä Kinnossa matkailun ja markkinoinnin parissa työskentelevät työntekijät siirtyisivät kaupungin alaisuuteen.

– Samaan aikaan Kinnon toiminta keskittyy entistä vahvemmin yritysten tukemiseen ja Kouvolan kaupungin elinvoiman tukemiseen yritysten palveluiden ja mahdollistamisen kautta. Mielestäni mahdollisimman tarkan fokuksen päättäminen ja aikaansaaminen on todella tärkeää. Siinä mielessä näen sen positiivisena asiana, Niemi sanoo.

Myös Kinnon rahoituksen leikkaamista on kaavailtu, mutta Nyberg ei vielä kerro, kuinka paljon. Viime vuonna kaupunki päätti leikata kehitysyhtiön rahoitusta puolella miljoonalla eurolla. Kimmo Niemen mukaan rahoitus vähenisi kaupungin alaisuuteen siirtyvien työntekijöiden osalta.

– Olisi hassua jos meiltä lähtisi 10 henkilöä pois, eikä se näkyisi millään tavalla budjetissamme. Näen asian niin, että toiminnasta ei varsinaisesti leikata, vaan sitä fokusoidaan tarkemmin. Jäljelle jäävästä toiminnasta ei olla leikkaamassa, Kimmo Niemi sanoo.

Tarkoituksena on Jukka Nybergin mukaan suoraviivaistaa Kinnon työskentelymuotoa, jotta konsernin johto tietää tarkalleen missä kokonaisuutena mennään.

Kouvolan kaupunki valtuutti viime vuonna kolme työryhmää perkaamaan Kouvolan kaupungin organisaatiota, säästökohteita ja kehitysyhtiö Kinnon tulevaisuutta.

Tällä hetkellä Kinnossa työskentelee yhteensä hieman reilut 30 työntekijää.

Lue lisää:

Kouvola leikkasi elinkeinoyhtiönsä rahoitusta puoli miljoonaa euroa – moni työntekijä otti lopputilin