1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Rautavaara

Rautavaaran kunnan tasapainottamisohjelma: Lukion toiminta jatkuu, rajaksi 20 oppilasta

Ohjausryhmän esityksessä ei ole irtisanomisia tai lomautuksia.

Rautavaaran lukion toiminnan rajana pidetään 20 oppilasta. Arkistokuva. Kuva: Sakari Partanen / Yle

Rautavaaran kunnan talouden tasapainottamisohjelmaesitys on valmistunut. Ohjausryhmän esityksessä luetellut toimet eivät johda irtisanomisiin tai lomautuksiin. Henkilöstömenoja tavoitellaan luonnollisen poistuman kautta.

Esitys ei myöskään sisällä veronkorotuksia vuodelle 2021. Työntekijöiden lomarahoja esitetään vaihdettavaksi vapaaksi sekä vuosilomia jaksotettavaksi sijaisten käytön välttämiseksi.

Kaikkiaan säästöjen lasketaan olevan 375 000 euroa vuodessa vuosien 2021 - 2023 aikana.

Esityksen mukaan lukion toiminta jatkuu ja sen oppilasmäärän alarajaksi asetetaan 20 oppilasta. Jos määrä laskee 20 oppilaaseen tai sen alle kahtena vuotena peräkkäin, uusia lukiolaisia ei enää oteta opetukseen. Määrä tarkastetaan vuosittain 20. syyskuuta.

Säästönä esitetään myös lukion kursseista 1–2 muuttamista verkkokursseiksi tai samanaikaisopetukseksi. Lisäksi lukion kirjat ja koneet laitettaisiin maksullisiksi

Lisäksi varhaiskasvatus esitetään muutettavaksi maksulliseksi. Alakouluun muodostettaisiin yhdysluokkia aikaisintaan syksyllä 2021.

Tarpeettomia kiinteistöjä aiotaan purkaa tai myydä. Ruokapalvelusta lasketaan saatavan jopa 100 000 euron säästö vuodessa. Yksi säästötoimi on valtuutettujen määrään vähentäminen 17 valtuutetusta 13 valtuutettuun.