1. yle.fi
  2. Uutiset

Vaasan yliopisto siirtyy etäopetukseen korona-altistuksen vuoksi – tartunnan saanut altisti opiskelijoiden lisäksi myös kahvilatyöntekijöitä

Lukusalit ovat kiinni ja yliopistolla liikkumista rajoitetaan kahden viikon ajan.

koronavirus
Tritonian muutokset ovat osa Vaasan yliopistokampuksen saneerausta.
Liikkumista yliopiston alueella rajoitetaan.Tuomo Rintamaa/Yle

Vaasan yliopisto keskeyttää lähiopetuksen. Kaikki opetus siirtyy etäopetukseen. Lukusalit ovat kiinni ja ravintolapalvelut hoidetaan takeawayna.

Yliopistolla liikkumista rajoitetaan 9.9. -22.9. Henkilöstö voi työskennellä kampuksella edelleen. Myös kirjojen lainaaminen onnistuu.

Yliopisto muuttaa toimintaansa varotoimenpiteenä, sillä yksi tutor-ryhmä on altistunut koronavirukselle. Altistuminen on tapahtunut 1.9. eräässä Vaasan yliopiston ylioppilaskunnan tutorprojektissa. Altistuneita on kymmenkunta.

Yliopiston tarkoituksena oli järjestää opetus lähiopetuksena ensimmäisen vuoden opiskelijoille. Muut opiskelijat ovat jo valmiiksi etänä.

Tartunnan saanut kävi kahvilassa

Yliopistolla todetussa tartuntatapauksessa kyseinen henkilö vieraili viikko sitten tiistaina vaasalaisessa Espresso House -kahvilassa. Tutor-ryhmän lisäksi myös kahvilan neljä työntekijää ovat altistuneet ja heidät on asetettu karanteeniin.

Vaasan terveysviranomaiset pyytävät samaan aikaan 1. syyskuuta kello 13.00–13.30 välisenä aikana Espresso House -kahvilassa asioineita tarkkailemaan vointiaan ja ottamaan tarvittaessa yhteyttä omaan terveyskeskukseen.

Artikkeliin on lisätty terveysviranomaisilta saatu tieto kahvilavierailusta tiistaina 8.9.2020 klo 14.00.

Lue lisää alueen tartunnoista: Vaasan yliopistossa koronan joukkoaltistus

Katso täältä maakuntasi koronavirustilanne

Lue seuraavaksi