1. yle.fi
  2. Uutiset

Pohjoismaiden johtava kaivosteollisuuden messutapahtuma siirtyy ensi vuoteen – viime kerralla kävijöitä Paviljongissa oli noin 3000

Pohjoismaiden johtava kaivosteollisuuden messutapahtuma FinnMateria 2020 siirtyy marraskuulta toukokuuhun 2021.

Jyväskylä
Jyväskylän Paviljonki pääovi
Jyväskylän Paviljongissa järjestetään vuosittain paljon erilaisia messuja ja tapahtumia. Arkistokuva.Heli Kaski / Yle

FinnMateria -messujen uusi ajankohta on 5.–6. toukokuuta. Päätös messujen siirtämisestä tehtiin vallitsevan koronatilanteen vuoksi. Keskustelut messujen näytteilleasettajien ja yhteistyökumppaneiden kanssa puolsivat myös ajankohdan siirtämistä.

Messut oli tarkoitus järjestää Jyväskylän Paviljongissa 18.–19. marraskuuta jo kahdeksatta kertaa. Joka toinen vuosi järjestettävä tapahtuma on kerännyt noin 3000 kävijää.

– Koemme vallitsevassa tilanteessa selkeästi parhaana vaihtoehtona siirtää FinnMateria-messut ensi keväälle. Tämä mahdollistaa tapahtuman toteutuksen laadukkaasti ja sille ominaisessa mittakaavassa, kertoo Jyväskylän Messujen myyntipäällikkö Hannu Mennala messujen tiedotteessa.

– Tällä hetkellä järjestäjät ovat toiveikkaita, että tapahtuma voidaan toukokuussa järjestää.

Messut ovat Pohjoismaiden johtava kaivosteollisuuden, metallinjalostuksen, kiviainesteollisuuden ja maarakentamisen ammattitapahtuma, jossa esitellään kävijöille toimialan uusia tuotteita, palveluja ja innovaatioita.

Lokakuun alussa Paviljongissa pitäisi olla maatalouskonemessut, Konekilleri, mutta niiden kohtalo ratkeaa Mennalan mukaan lähipäivinä.

Lue seuraavaksi