Kirjallisuuskaupungin status näkyy Kuhmon katukuvassa

Kuhmossa vietetään Kansainvälistä kirjallisuuspäivää yhdessä muiden UNESCO:n kirjallisuuskaupunkien kanssa.

UNESCO
Agatha Christien kirjoja Vihreä Planeetta antikvariaatissa.
Kirjallisuuspäivää vietetään tiistaina myös UNESCO:n kirjallisuuskaupunki Kuhmossa. Kuvituskuva.Otso Ritonummi / Yle

Kirjallisuuspäivää vietetään tiistaina myös UNESCO:n kirjallisuuskaupunki Kuhmossa. Alunperin oli tarkoituksena, että Tartosta olisi tullut vieraita Kuhmoon, mutta tapahtuma on nyt virtuaalinen. Myös Tartto on UNESCO:n kirjallisuuskaupunki.

Koronan takia päivää vietetään vaihtoehtoisilla tavoilla, tälle päivää suunniteltu ohjelma pyritään toteuttamaan myöhemmin tänä vuonna.

Kuhmo on ollut nyt vajaan vuoden UNESCO:n kirjallisuuskaupunki. Tänä vuonna kaupungin ohjelmassa on ollut muun muassa Kalevala kuviksi-hanke.

– Kirjallisuuskaupungin status näkyy muun muasssa sillä tavalla, että tänä vuonna on koristeltu tyhjien liikehuoneistojen näyteikkunat koristeltu lasten tekemillä teoksilla, Juminkeko-säätiön puheenjohtaja Markku Nieminen kertoo.

Juminkeko julkaisee Youtube-kanavallaan kirjallisuuspäiväksi valmistamansa videon Karjalan kansankirjailijasta Jaakko Rugojevista.

Toisena Kansainvälisen kirjallisuuspäivän tapahtumana Juminkeko julkistaa facebook-sivuillaan kustantamansa inkeroisvatjalaisen "Pääskölintu – päivälintu" -eepoksen. Sen tekijä on Arvo Survo. Hän on valmistellut teosta usean vuosikymmenen ajan.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.