Hyppää sisältöön

SM-viestit kokoavat Kotkaan yli 500 joukkuetta – Karhulan uudella radalla toivotaan SE-vauhtia

Yleisurheilun SM-viestit käydään Karhulan keskuskentällä tulevana viikonloppuna.

Karhulan keskuskentän juoksuradan pinnoite uusittiin tulevaa SM-viestiviikonloppua varten. Kuva: Antro Valo / Yle

Kotimaisen yleisurheilukauden päätöstapahtuma SM-viestit juostaan tulevana viikonloppuna Kotkan Karhulassa.

SM-viestit keräävät Kotkaan yli viisisataa joukkuetta. Urheilijoita tapahtumaan osallistuu noin tuhat.

Viikonloppuna Karhulan keskuskentällä ratkotaan suomenmestaruuksia niin pikaviestissä, kuin keskimatkojen sekä kestävyysmatkojen viestijuoksukilpailuissa.

Tapahtumaa varten Karhulan keskuskenttä on remontoitu. Korjaustöissä vaihdettiin muun muossa juoksuradan pinta. Juoksuradat on pinnoitettu Novotan joustavalla kestopäällysteellä. Tämä lisäksi radan kaarreosuuksia tasoitettiin.

Remontissa kenttälajien suorituspaikkoja paranneltiin ja uudelleen sijoiteltiin. Kilpailupaikkojen ohella myös pukuhuonetiloja ja katsomoita ehostettiin, sekä kentän ajanottojärjestelmä päivitettiin.

SM-viestit kokoavat Kotkaan yli 500 joukkuetta. Tältä näyttää remontoitu Karhulan keskuskenttä.

Uusi rata on nopea

Karhulan Urheilijoita edustavan yleisurheilija Samuli Hännisen, 18, mukaan uusi rata on nopea.

– Minä tykkään tästä radasta. Tässä on onnistunut hyvin remontissa. Tämä on sellainen kova ja tässä saa hyvin tuotettua voimaa tuohon kentän pintaan. Vanha pinta oli jo aika kulunu ja huono, Hänninen sanoo.

Yleisurheiluseura Karhulan Urheilijoiden varapuheenjohtaja ja SM-viestien järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Timo Lehtinen on tyytyväinen paranneltuihin kisaolosuhteisiin.

– Olosuhteethan on nyt parhaasta päästä. Kilpailijoilla ajat eivät jää enää kentästä kiinni. Kyllä nämä ovat parhaat mahdolliset olosuhteet, mitä tänne pystytään tekemään, Lehtinen sanoo.

Aikataulussa valmistunut Karhulan keskuskentän remontti maksoi kaikkiaan noin 800 000 euroa.

Urheilijat kuvailevat uutta juoksurataa kovaksi ja nopeaksi. Kuva: Antro Valo / Yle

Toiveissa SE-aikoja

Yleisurheilun SM-viestejä kuvaillaan järjestäjien puolelta yhteisölliseksi tapahtumaksi.

– Tässä ollaan lähimpähä sitä joukkueurheilun henkeä. Tänne tullaan isoilla joukkueilla ja monilla on omien joukkueiden maalauksia ja vaatetta päällä. Katsomossa kannustetaan kaveria loppuun asti, SM-viestien järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Timo Lehtinen sanoo.

Karhulan uudelle radalle odotetaan myös Suomen kärkiurheilijoita. Muun muassa Nooralotta Neziri, Maria Huntington ja Samuli Samuelsson ovat ilmoittaneet kilpailevansa Kotkassa.

– Me odotetaan kilpailullisesti hyvä tasoista viikonloppua. Tämä uusi pinnoite on osoittanut, että se on nopea. Kyllä meillä on toiveena, että täällä Suomen ennätyksiäkin pystyttäisiin tekemään, Timo Lehtinen sanoo.

Yle seuraa viikonloppuna SM-viestejä TV2:lla.