Turun yliopiston ylioppilaskunta kaipaa lähiopetusta ja tukea opintoihin

Valtaosa kyselyyn vastanneista opiskelijoista katsoi opiskeluympäristönsä heikentyeen koronakevään aikana.

Turku
opiskelu.
TYY:n mielestä jokaiselle opiskelijalle tulisi taata mahdollisuus tulla kohdatuksi ja saada tukea heränneisiin opiskeluhuoliin. Arkistokuva.Toni Pitkänen / Yle

Turun yliopiston ylioppilaskunta (TYY) toivoo pikaista paluuta kaikkien opiskelijoiden lähiopetukseen. Ylioppilaskunnan järjestämä kysely osoitti, että lähes 70 prosenttia vastaajista katsoi opiskeluympäristönsä heikentyneen koronakevään aikana.

Merkittävimmät muutokset olivat tilojen sulkeutuminen ja siirtyminen etäopetukseen. Turun yliopisto on linjannut jatkavansa pääosin etäopetuksella myös syksyn ajan. Poikkeuksen muodostavat osittain ensimmäisen vuoden opiskelijat.

TYY:n mielestä jokaiselle opiskelijalle tulisi taata mahdollisuus tulla kohdatuksi ja saada tukea heränneisiin opiskeluhuoliin.

– Nyt on aika löytää ratkaisuja kaikkien opiskelijoiden läsnäolo-opetukseen, sillä opiskelijat tarvitsevat hyvinvointinsa tueksi toimivia oppimisympäristöjä ja tukea niin muilta opiskelijoilta kuin opettajiltakin, korostaa hallituksen puheenjohtaja Sofia Engblom TYY:n tiedotteessa..

Ensiaskeliksi TYY ehdottaa, että yliopiston opettajat ja ohjaajat ottavat syksyn aikana yhteyden jokaiseen opiskelijaan ja heidän ohjauksestaan huolehditaan esimerkiksi etäryhmäkeskustelua hyödyntäen.

TYY kertoo jatkavansa yhteistyötä yliopiston kanssa turvallisten läsnäolotapojen kehittämiseksi.