Hyppää sisältöön

Sijoittajien hermoilu jatkuu Yhdysvalloissa – Teslan osake romahti päivän aluksi lähes 20 prosenttia

Muun muassa Teslan, Applen ja Amazonin kurssit ovat olleet viime päivinä laskussa kuukausien nousun jälkeen.

Tesla oli pörssipäivän aluksi reilusti miinuksella. Kuva: AOP

Sähköautoja valmistavan Teslan osakkeen hinta halpeni tiistaina runsaat 18 prosenttia, kun pörssit avautuivat Yhdysvalloissa.

Runsaassa tunnissa kurssi korjaantui hieman, mutta osake oli yhä noin 15 prosenttia miinuksella. Teknologiayhtiöiden kurssit ovat laskeneet pörssipäivän aluksi kautta linjan. Teknologiapörssi Nasdaqin yleisindeksi on 2–3 prosentin laskussa.

Applen ja Amazonin osakkeiden hinnat ovat myös halventuneet selvästi, Amazonin noin kolme prosenttia ja Applen noin neljä prosenttia. Myös niiden kurssit ovat hieman kohentuneet alkupudotuksen jälkeen.

Tiistain synkkä alku jatkaa teknologiasijoittajien viime päivien hermoilua Yhdysvaltain pörsseissä. Kurssit laskivat myös viime viikon torstaina ja perjantaina. Eilen maanantaina pörssissä ei käyty kauppaa kansallisen vapaapäivän Labor Dayn vuoksi.

Osakkeiden hintojen heilahtelun syyksi on esitetty muun muassa sitä, että sijoittajat pelkäävät pitkän arvonnousun päättyvän. Teknologiayhtiöiden osakkeet ovat viime kuukausina nopeasti kallistuneet. Esimerkiksi Teslan osakkeen arvo on peräti viisinkertaistunut maaliskuun jälkeen.

Helsingin pörssi oli tiistaina noin prosentin miinuksella.

Lähteet: AP, Reuters