Kahdella abiturientilla koronavirustartunta Mikkelissä – yhteensä kolme opetusryhmää karanteenissa

Mikkelin lukiolaiset jatkavat etäopetuksessa ainakin tämän viikon.

koronavirus
Oppilaita tietokoneruudulla etäopetuksen parissa.
Mikkelin lukiolaiset jatkavat etäopetuksessa loppuviikon. Kuvituskuva.Matti Myller / Yle

Mikkelin lukiossa on kolme opetusryhmää asetettu karanteeniin koronavirusaltistuksen vuoksi. Kaksi ryhmistä on abiturienttiryhmiä, joiden opiskelijoiden pitäisi osallistua maanantaina 14. syyskuuta alkaviin ylioppilaskirjoituksiin. Tiistai-iltana selvisi, että kaksi lukiossa ollutta tartunnan saanutta oli mukana abien opetusryhmissä.

– Kumpikin tapaus on samantyyppinen, tartunnan saanut abiturientti oli mukana vain yhdellä oppitunnilla ja näiden ppitunnin ryhmät on nyt asetettu karanteeniin, kertoo Mikkelin lukion rehtori Jari Tuomenpuro.

Kahdessa nyt karanteeniin asetetussa ryhmässä kaikki olivat ilmoittautuneet vähintään yhteen syksyn ylioppilaskokeeseen, jotka alkavat maanantaina 14. syyskuuta.

– Tänään selvitetään sitä, olisiko joillakin järjestelyllä mahdollista, että altistuneena olevat voisivat osallistua kokeeseen tai ainakin osaan niistä, kertoo Jari Tuomenpuro.

Tuomenpuron mukaan ylioppilastutkintolautakunnan ohjeiden mukaan kokeeseen osallistumista voi olla hyvin vaikea järjestää, mutta asiaa selvitetään keskiviikkona ylioppilastutkintolautakunnan ja Essoten kanssa. Kirjoitusten aikatauluja ei missään tapauksessa tulla kuitenkaan muuttamaan.

Mikkelin lukiolaiset jatkavat koronatilanteen vuoksi etäopetuksessa loppuviikon. Asiasta päätti tiistaina iltapäivällä kokoontunut Mikkelin kaupungin häiriötilanteiden johtoryhmä. Etäopetuslinjaus koskee myös iltalukiolaisia.

Loppuviikon aikana saadaan lisää koronatestituloksia ja niiden perusteella tehdään päätöksiä etäkoulun osalta ensi viikosta. Jo aiemmin päätettiin, että tämän vuoden abiturientit opiskelevat etänä 4. lokakuuta saakka.

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus