Yksi uusi koronavirustapaus Mikkelissä – kokonaismäärä tällä viikolla nyt 21

Altistuneiden määrä on reilusti nousemassa.

koronavirus
Mikkelin keskussairaalan päivystyksen ovet. Ovessa tiedote koronavirukseen liittyen.
Mikkelin seudulla seurataan nyt tarkasti koronavirusaltistuksia. Kuvituskuva.Esa Huuhko / Yle

Keskiviikkoaamuun mennessä varmistuneiden koronavirustapausten määrä on noussut Mikkelissä yhdellä alkuviikosta. Tällä viikolla todettujen tapausten määrä on Essoten alueella nyt 21.

– Tuloksia on vielä tulematta, että kokonaismäärä voi muutamalla yksittäisellä voi tästä testatusta porukasta vielä kasvaa. Nyt alkavat lähipiirin testaukset ja lähipäivät näyttävät mitä sieltä paljastuu, kertoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Altistuneiden määrä on Seppälän mukaan joka tapauksessa nousemassa reilusti nykyisestä yli sadasta.

Kaikki tällä viikolla altistuneet on pikatestattu ja testitulos on tullut tunneissa. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että nopeaa testauskapasiteettia varataan nyt altistuneille ja voimakasoireisille, näihin ketjuihin liittyville. Tämä tarkoittaa myös sitä, että muiden testattavien testitulokset viipyvät nyt yksi tai kaksi vuorokautta.

Nyt selvinneet positiivisen koronatuloksen saaneet ovat karanteenissa, eivätkä he aiheuta laajemman leviämisen riskiä. Santeri Seppälän mukaan isompi riski liittyy nyt siihen, että viime viikonlopun aikana Mikkelin seudulla on useissa paikoissa ollut liikkeellä lukuisa määrä tietämättään tartunnan saaneita henkilöitä.

– Tämä viikko tulee näyttämään, onko meillä väestössä tartuntoja joista ihmiset eivät pysty määrittelemään, mistä ovat saaneet tartunnan, sanoo Santeri Seppälä.

Tartunnan saaneilla oli monella käytössään koronavilkku ja ihmisten joilla vilkku on käytössä, kannattaa nyt tarkistaa onko tullut ilmoituksia.

Essote ei aio toistaiseksi antaa uusia lisärajoituksia. Mutta Seppälä vetoaa Mikkelin alueen asukkaisiin, että nyt kannattaisi viikko vetää henkeä ja välttää turhia sosiaalisia kontakteja.

– Meillä voi olla ihmisiä, joilla voi olla tietämättään tartunta ja he voivat sitä levittää. Ensi viikolla, jos uusia tartuntoja ei ole tullut niin voitaisiin jo vähän huokaista, sanoo Santeri Seppälä.

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus