Kuhmolaisille tunnustusta vanhan urheiluseuran talon korjauksesta – Vesantaloa kunnostettiin Ylä-Vieksissä sinnikkäästi kuusi vuotta

Kaikki korjaustyöt on tehty vanhaa kunnioittaen ja materiaaleja kierrättäen.

seurantalot
Vesantalo Kuhmon Ylä-Vieksin kylässä.
Ylä-Vieksin kylässä on 120 asukasta, ja Vesantalo on kylän sydän.Suomen Kotiseutuliitto / Antero Komulainen

Kuhmolainen Ylä-Vieksin kyläyhdistys on saanut Hyvän korjauksen kunniamaininnan kylän keskellä olevan Vesantalon korjauksesta. Alun perin urheiluseura Ylä-Vieksin käyttöön vuonna 1956 rakennettua taloa on korjattu laajalti vuosien 2011–2016 aikana.

Suomen Kotiseutuliiton mukaan Vesantalon korjauksissa ja muutostöissä on huomioitu rakennuksen ominaispiirteet huolellisesti. Lisäksi korjaukset on tehty kustannustehokkaasti ja säilyttävän rakennusperinteen mukaisesti.

– Kunnostustyöt kestivät kuusi vuotta, mutta olimme sinnikkäitä ja halusimme saada talon kuntoon näinkin näkyvälle paikalle, vaikka olemmekin niin sanotusti salon sydämessä, tunnustuksesta otettu kyläyhdistyksen puheenjohtaja Eeva Kyllönen kertoo.

Vesantalo otettiin käyttöön kesällä 2019, kun kyläyhdistys täytti 30 vuotta. Kyllösen mukaan Vesantalolla on järjestetty erilaisia juhlia jo aiemmin ja se on ollut tunnettu myös tansseistaan.

– Ensimmäinen kesä lähti hyvin käyntiin ja myös tämän kesän varaustilanne oli hyvällä mallille, mutta sitten yleinen koronatilanne vei maton alta. Talo on kuitenkin kunnossa ja odottaa jatkossakin käyttäjiä.

Ylä-Vieksi on 120 asukkaan kylä Kuhmon luoteiskulmalla. Kyläläisille Vesantalon merkitys on suuri.

– Talo on kaunis ja harmoninen, joten toki olemme ylpeitä talostamme kaiken kunnostustyön jälkeen, Kyllönen kertoo.

Joka toinen vuosi myönnettävän Hyvän korjauksen palkinto meni tänä vuonna Punkalaitumelle Mäenpään työväentalolle. Vesantalon lisäksi kunniamaininnan saivat Pieksämäen Seurojentalo ja Valkeakosken Ritvalan nuorisoseurantalo.

Palkintoa tavoitteli tänä vuonna 19 seuraintaloa.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.