Futuristi enteilee Kainuulle lupaavaa tulevaisuutta – pienet paikkakunnat ja työpäivän jälkeinen palautuminen luonnossa tulossa trendeiksi

Digitaalisuus hyödyttää syrjäseutuja kuten Kainuuta.

tulevaisuus
Naapurinvaaran maisemia
Futuristi Ilkka Halava uskoo, että digitaalisuus hyödyttää syrjäseutuja kuten Kainuuta. Kuvituskuva.Timo Sihvonen / Yle

Paikkariippumattoman työn yleistyminen koronakevään myötä on mahdollisuus Kainuulle. Futuristi Ilkka Halava uskoo, että digitaalisuus hyödyttää syrjäseutuja kuten Kainuuta. Työpäivän jälkeen mahdollisuudet viettää vapaa-aikaa luonnossa ja elää haja-asutusseudulla ovat tulevaisuuden trendejä.

– Tarvitaan luontoa eheyttämään ja palauttamaan, sen takia suomalainen pieni kaupunki voi olla maailman paras keksintö.

Digitaalisuus tarkoittaa Kainuulle sitä, että kaikki kaupungistumisen hyödyt voidaan tuottaa, vaikka ihmiset asuvat haja-asutusalueella.

– Kun katsotaan kuinka kaukaa työtä voi tehdä, niin on paljon mahdollisuuksia, että voi syntyä tosi paljon hyvää. Lopputulos voi olla Kainuun kannalta todella lupaava.

Yle kertoi elokuussa, että Kainuussa kunnat ovat kokeneet muuttovoittoja korona-aikaan eli tämän vuoden huhti–kesäkuussa.

Koko Suomessa maaseutumaisten kuntien muuttovoitto oli paljon suurempaa kuin aiempina vuosina. Kainuun tilanne on hyvin linjassa koko maan kanssa.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.