Xamkin Mikkelin kampus siirtyy etäopetukseen – ryhmäliikuntatunnille osallistui koronavirukseen sairastunut

Tapauksen tiimoilta toteutetaan useita varotoimenpiteitä.

Mikkeli
Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu XAMK:in Kouvolan toimipiste.
Antro Valo / Yle

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamkin Mikkelin kampuksella on liikkunut maanantaina koronavirukseen sairastunut henkilö.

Ammattikorkeakoulu tiedottaa (siirryt toiseen palveluun), että tartunnan saanut osallistui kampuksella pidettyyn ryhmäliikuntatuntiin.

Ryhmäliikuntatunti on ollut ammattikorkeakoulun järjestämää toimintaa.

Ryhmäliikuntaan osallistuneisiin, noin 15 henkilöön on oltu yhteydessä Essoten toimesta. Altistuneet asetetaan 14 vuorokauden karanteeniin.

– Essote on aloittanut altistuneiden kartoituksen ja jäljityksen, kertoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Pahentuneen Mikkelin koronatilanteen ja Essoten suositusten vuoksi ammattikorkeakoulu on päättänyt siirtää kaiken Mikkelin kampuksen teoriaopetukset välittömästi etäopetukseen ensi viikon sunnuntaihin saakka. Laboraatiot, simulaatiot ja vastaavat opetusmuodot jatkuvat lähiopetuksena ja niissä on suojainpakko.

Samoin kaikki Mikkelin kampuksen ja Saimaa Stadiumilla sijaitsevan Active Life Labin työntekijät siirretään etätöihin, Mikkelin kampuksen liikunta- ja harrasteryhmät perutaan, kaikki liikunta- ja harrastetilat suljetaan sekä Mikkelin kampuskirjasto suljetaan ensi viikon sunnuntaihin saakka.

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus