1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Espoo

Kahden koulun kokonaisia vuosiluokkia pantiin opiskelemaan etänä Espoossa, syynä useat koronavirustartunnat

Tiistilän ja Mainingin koulujen poikkeusjärjestelyistä päätettiin opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan ylimääräisessä kokouksessa keskiviikkona.

Espoo
Susanne Ojaniemi opettaa luokkaansa etäyhteyden välityksellä.
Kahden espoolaiskoulun opettajat ovat ensi ja sitä seuraavan viikon etäyhteydessä oppilaisiinsa. Kuvituskuva.Jarkko Riikonen / Yle

Yhdeksän koronatartuntaa. Näistä kuusi on varmistettu olevan peräisin muualta kuin koulusta, kolmen osalta tartuntalähde saattaa olla yhteydessä kouluun.

Espoon kaupunki tiedotti illansuussa, että opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta päätti ylimääräisessä kokouksessaan yhteistyössä tartuntatautiviranomaisen kanssa siirtää osan oppilaista poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin, etäyhteyksiä hyödyntäen.

Espoon Tiistilän koulun vuosiluokat 7–10 opiskelevat 15.9. saakka etänä ja Mainingin koulun vuosiluokat 7–9 opiskelevat 18.9. saakka poikkeuksellisin opetusjärjestelyin.

Erityisen tuen oppilaiden, pidennetyn oppivelvollisuuden oppilaiden ja valmistavan opetuksen oppilaiden sekä vuosiluokkien 1–6 opetus jatkuu kummassakin koulussa lähiopetuksena.

– Ratkaisun myötä kouluille saadaan lisää väljyyttä ja turvataan kaikkien oppilaiden opetuksen jatkuminen, sanoo Espoon kaupungin sivistystoimenjohtaja Harri Rinta-aho.

Koulut lähettävät tarkemmat tiedot opetusjärjestelyistä huoltajille Wilmassa. Huoltajat saavat koululta tiedon myös oppilaiden lounaspaketeista.