Vaasan kotihoidon korona-altistus aiheutti tarkennuksen suojainten käyttöön

Kotihoidossa tapahtunut korona-altistus ei ole aiheuttanut sairastumisia.

koronavirus
Perushoitaja Minna Kumpumäki kotihoitokäynnillä asiakkaan luona.
Kotihoidossa palattiin normaaliin tilanteeseen nopeasti. (kuvituskuva)Tanja Kröger / Yle

Vaasan kotihoidossa selvittiin koronan joukkoaltistuksesta säikähdyksellä. Näin kuvaa koti- ja laitoshoidon johtaja Leif Holmlund.

Elokuun lopulla kotihoidossa tuli ilmi korona-altistus. Koronaviruksen saanut työntekijä oli altistanut 30 työkaveriaan sekä kotihoidon asiakkaita koronalle. Holmlundin mukaan altistus ei ole johtanut sairastumisiin.

Työntekijä oli asiakkaiden luona käydessään käyttänyt asianmukaisia suojaimia. Työkavereiden altistus oli tapahtunut kotihoidon toimistotiloissa.

Kotihoito palasi nopeasti normaaliin tilanteeseen

Kotihoidossa jouduttiin ensimmäisen viikonlopun aikana altistuksen ilmitulon jälkeen tekemään työt poikkeusjärjestelyin. Apuun tuli oman väen lisäksi myös muista yksiköistä hoitajia.

Holmlundin mukaan kuitenkin jo heti viikonlopun jälkeen asiakkaat pystyttiin hoitamaan omalla väellä. Kotihoidossa työskentelee 300 henkilöä.

Sen verran tapaus on kuitenkin tarkentanut toimintatapoja, että myös kotihoidon toimistotiloissa on jatkossa pidettävä suojainta. Lisäksi Holmlund sanoo, että työntekijät pyrkivät käymään ja olemaan toimistotilossa mahdollisimman vähän aikaa.

Lisää Pohjanmaan koronauutisia

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus