Juvan "sininen laguuni" joutunut ilkivallan kohteeksi – poliisille on tehty rikosilmoitus

Myös pesäpallokentän viereistä laavukylää on rikottu kesän aikana.

ilkivalta
Mopon renkaalla poltettu reikä hiekkatekonurmessa
Juvan Puistolan pesäpallokenttään on kesän aikana tehty useampia reikiä mopolla. Kimmo Kosonen

Juvalla Puistolan pesäpallokenttä on kesän aikana joutunut mopoilijoiden ilkivallan kohteeksi. Aitaamattomalla kentällä on toistuvasti käyty mopolla revittelemässä niin, että kotipesän hiekkatekonurmeen on tullut syviä monttuja.

– Viime viikolla olimme tulossa lyömään palloa tänne kentälle, kun huomasin että kenttään on ilmestynyt reikiä. Otin niistä kuvat ja laitoin Facebookiin Juvan puskaradion sivuille. Ei mennyt kuin muutama tunti kun tekijä ilmoittautui, pesäpalloharrastaja Kimmo Kosonen sanoo.

Vauriot ovat niin pahoja, että sinisenä laguunina tunnetun kentän kotipesän hiekkatekonurmi joudutaan vaihtamaan kokonaan.

Vaihtotyö pyritään tekemään tämän syksyn aikana säiden salliessa.

Puistolan pesäpallokenttä on ahkerassa käytössä ja siellä pelattiin kuluneena kesänä muun muassa kaksi superpesisottelua.

Mopolla tehty reikä pesäpallokentän kotipesässä.
Yksi hiekkatekonurmeen mopolla poltettu reikä on kotipesässä syöttöringin vieressä. Reikä on niin syvä, että siihen voi pelaaja loukata jalkansa. Kimmo Kosonen

Puistolan katsomoa on myös kesän mittaan vandalisoitu muun muassa repimällä muovisia tuoleja irti. Samassa rytäkässä kentän viereinen laavukylä koki ilkivaltaa.

– Siellä oli rikottu laavurakenteita ja iltatoria varten aseteltuja pöytiä. Myös tulta oli käsitelty alueella niin, että laavun kylki oli mustunut, Juvan kunnan hallintojohtaja Antti Kinnunen kertoo kesän aikana tapahtuneesta ilkivallasta.

Laavukylään kohdistuneesta ilkivallasta on tehty rikosilmoitus ja poliisi tutkii asiaa.