1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Metsälinnut

Metsäkanalintujen metsästys alkaa Lapissa

Metsoja ja teeriä on keskimääräistä enemmän lähes koko Pohjois-Suomessa.

Riekkokanta on vahvistunut Itä-Lapissa, minkä vuoksi riekon pyynti on nyt sallittu alueen neljässä kunnassa kuukauden ajan. Kuva: Yle / Risto Salovaara

Metsäkanalintujen metsästys alkaa torstaina Lapissa.

Metsoa ja teeriä saa pyytää kahden kuukauden ajan Enontekiöllä, Inarissa, Kemissä, Keminmaassa, Muoniossa, Simossa, Tervolassa, Torniossa, Utsjoella ja Ylitorniolla. Muissa Lapin kunnissa pyyntiaika on kolme kuukautta.

Metsoja ja teeriä on keskimääräistä enemmän lähes koko Pohjois-Suomessa, joten uroslintuja päästään osassa kuntia pyytämään myös tammikuussa.

Myös riekkokanta on vahvistunut Itä-Lapissa, joten rajoitettu kuukauden pyyntiaika laajenee Kemijärvelle, Pelkosenniemelle, Ranualle ja Pudasjärvelle. Ylä-Lapissa riekkoa saa metsästää normaalisti maaliskuun loppuun saakka.

Pyyn kannankehitys on pidemmällä aikavälillä Pohjois-Suomessa laskeva, joten metsästysaikaa rajoitetaan koko Lapissa kahteen kuukauteen.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)
Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).
Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).