Lapin keskussairaalan työntekijöille tehdyistä testeistä saatiin tulokset – koronavirusta ei löytynyt, sairaalan vierailukielto on ohi

90 sairaalan työntekijää testattiin keskiviikkona koronaviruksen varalta.

koronavirus
Kuvassa on koronavirustestausta Helsingissä elokuun lopulla vuonna 2020.
Lapin keskussairaalan väkeä on testattu urakalla.Silja Viitala / Yle

Lapin keskussairaalan työntekijöille tehdyt koronavirustestit ovat osoittautuneet negatiivisiksi. 90 sairaalan työntekijää testattiin keskiviikkona koronaviruksen varalta, eikä keneltäkään löytynyt tartuntaa, kertoo infektioylilääkäri Markku Broas Lapin sairaanhoitopiiristä. Keskussairaalaan asetettu vierailukielto on purettu torstaina.

Broas kertoo, että viruksen saaneen sairaalan työntekijän lähipiiriin kuuluvan henkilön koronavirustestin tulos on vielä saamatta, hän arvioi sen tulevan ehkä vielä myöhemmin torstaina.

Lapin keskussairaalan työntekijän koronavirustartunta todettiin maanantaina iltapäivällä. Maanantai-Iltana sairaalaan asetettiin vierailukielto, jotta virus ei leviäisi.

Koronatilanne yhä rauhallinen Lapissa

Broas kuvailee Lapin koronavirustilannetta rauhalliseksi.

– Tapauksia on ollut vain yksittäisiä ja niitä on tullut ilmi pitkällä viiveellä. Ei voi puhua mistään kiihtymisvaiheesta saati epidemiasta. Tätä voisi kuvailla suvantovaiheeksi.

Lapissa on todettu tähän mennessä yhteensä 266 koronavirustartuntaa. Näistä 113 on Lapin sairaanhoitopiirin alueella ja loput Länsi-Pohjassa.

Lue uusimmat tiedot Lapin koronatilanteesta tästä artikkelista.

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus