1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Aleksei Navalnyi

Der Spiegel: Navalnyin tila on kohentumassa, pystyy jopa puhumaan – poliisisuojelua lisätty

Navalnyin hengen pelätään olevan edelleen uhattuna, minkä vuoksi turvatoimia on kiristetty.

Aleksei Navalnyin myrkytysoireiden alkamisesta on kulunut tasan kolme viikkoa. Kuva: Grigori Vorobjov / Yle

BERLIINI Myrkytetyn, berliiniläisessä sairaalassa hoidossa olevan venäläisen oppositiojohtajan Aleksei Navalnyin tila on kohentumaan päin, kertoo saksalaislehti Der Spiegel (siirryt toiseen palveluun).

Lehden mukaan koomasta maanantaina herätetty Navalnyi pystyy puhumaan, ja hänen uskotaan muistavan yksityiskohtia ennen myrkytysoireiden alkamista lennolla kolme viikkoa sitten.

Navalnyin esikuntapäällikkö Leonid Volkov kommentoi Ylelle, että Der Spiegelin tiedot eivät ole kovin täsmällisiä, ja ainoat luotettavat tiedot Navalnyin terveydentilasta tulevat sairaalalta.

Volkov ei kommentoinut Navalnyin terveydentilaa Ylelle.

Berliinin poliisi on Der Spiegelin mukaan lisännyt oppositiojohtajan vartiointia.

Poliisit partioivat Charité -sairaalan edustalla 7. syyskuuta. Kuva: Hayoung Jeon / EPA

Lehden mukaan poliisi on huolissaan siitä, että Navalnyin henki voisi jälleen olla uhattuna. Etenkin hänen mahdollisesti muistamansa yksityiskohdat tapauksesta voisivat olla vaarallisia myrkytyksen takana olleille henkilöille.

Saksan hallitus on vahvistanut, että Navalnyi myrkytettiin Neuvostoliiton armeijan kehittämällä Novitšok-hermomyrkyllä. Venäjän hallinto on kiistänyt osallisuutensa myrkytykseen.

Juttua päivitetty klo 11.41. Lisätty esikuntapäällikkö Volkovin kommentit.

Lue lisää:

Aleksei Navalnyi herätetty koomasta – reagoi puheeseen

Yhdysvaltojen ulkoministeri Pompeo: Korkean tason venäläisvirkamiehet todennäköisesti määräsivät Navalnyin myrkytyksestä

Jos Venäjä myrkytti Aleksei Navalnyin, miksi se jäi heti kiinni? Tässä lyhyet vastaukset kysymyksiin myrkytystapauksesta