Hämeenlinnan Ruununmyllyn koulussa koronatartunta – kymmeniä karanteeniin

Lähes 56 oppilasta ja viisi henkilökuntaan kuuluvaa ovat karanteenissa.

karanteeni
Koronatestausta

Ruununmyllyn koulussa on todettu korona-tartuntatapaus. Koulussa tämän viikon maanantain ja tiistain aikana altistuneet oppilaat ja henkilökunta on asetettu kotikaranteeniin tästä torstaista alkaen 21. syyskuuta saakka.

Yhteensä karanteeniin on asetettu 56 oppilasta ja 5 henkilökuntaan kuuluvaa. Karanteenipäätöksen ovat tehneet terveysviranomaiset.

Koulu on ollut suoraan yhteydessä karanteeniin asetettavien oppilaiden vanhempiin sekä altistuneeseen henkilökuntaan. Karanteenipäätös ei aiheuta koulun muille oppilaille tai perheille mitään välittömiä tutkimustarpeita tai toimenpiteitä.

Varotoimenpiteenä Ruununmyllyn koulun opetustiloja järjestetään tavallista väljemmin, ja tarpeettomia fyysisiä lähikontakteja vältetään. Opetus järjestetään mahdollisuuksien mukaan niin, että ryhmiä ei sekoiteta tai yhdistetä.

Jalkapalloseurassa ei altistuneita

Ruununmyllyn koulun koronatapaus heijastuu myös Hämeenlinnan Jalkapalloseuraan. Seura tiedotti tänään seuran pelaajan saamasta tartunnasta. Kyse on samasta henkilöstä kuin Ruununmyllyssä.

Tartunta on lähtöisin toisen seuran tapahtumasta viime viikonloppuna. Pelaaja ei ole osallistunut seuran toimintaan altistuksen ja positiivisen testituloksen välillä. Tilanne ei siksi aiheuta lisätoimia seurassa, kertoo toiminnanjohtaja Tommi Laitila.

Hygieniaohjeistus ja turvavälit kerrataan ja muistutetaan, että harjoituksiin ei ole syytä tulla, jos tuntee olevansa vähänkään sairaana.

Seurassa on noin tuhat harrastajaa sekä lisäksi valmentajia ja toimihenkilöitä.

Päivitetty 10.9.2020 klo 12.32: Korjattu virheellinen oppilasmäärä jutun ingressissä.

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus