Yksi maailman vanhimmista laiskiaisista ja Korkeasaaren vanhin eläin on kuollut – sierainlaiskiainen Coco eli 47-vuotiaaksi

Cocon kunto heikkeni tämän kesän aikana.

Korkeasaari
Sierainlaiskiainen Coco.
Coco eli Amazonia-talossa.Korkeasaaren eläintarha

Korkeasaaren eläintarhan vanhin eläin, Coco-laiskiainen, on kuollut 47-vuotiaana. Se oli yksi maailman vanhimmista laiskiaisista ja vanhin sierainlaiskiainen Euroopassa, kerrotaan eläintarhan tiedotteessa.

Vuonna 1973 Panaman sademetsässä syntynyt Coco päätyi Seattleen eläintarhaan. Sieltä laiskiaisnaaras muutti Korkeasaareen vuonna 1985 yhdessä kolmevuotiaan Seattlessa syntyneen Dustin-uroksen kanssa. Laiskiaiset olivat aluksi Apinatalossa, mutta siirtyivät Amazonia-taloon sen valmistuttua 90-luvun puolivälissä. Dustin menehtyi vuonna 2003.

Tämän kesän aikana Cocon kunto heikentyi. Sillä oli ruokahaluttomuutta, pahoinvointia ja viime aikoina myös kipuja, joita ei voitu enää tarpeeksi helpottaa. Laiskiainen nukutettiin keskiviikkona tutkimuksia varten, ja eläimen iän, oireiden sekä tutkimuksessa tehtyjen havaintojen perusteella sitä ei enää herätetty unestaan.

Lopetettu laiskiaisvanhus tutkitaan Helsingin yliopiston eläinlääketieteellisen tiedekunnan patologian osastolla. Sen jälkeen osa sen maallisista jäännöksistä päätyy todennäköisesti luonnontieteellinen keskusmuseo Luomukselle, jossa Cocon elämänkumppani Dustin roikkuu jo puun oksalla.