KooKoon kahden liigapelaajan koronanäytteet olivat negatiiviset – junioripelaajien tuloksia odotetaan vielä

KooKoon U20-joukkue pelasi Jukureita vastaan lauantaina Kouvolassa.

koronavirus
Kouvolan jäähallissa KooKoon jääkiekkokaukalo.
KooKoon junioripelaajat ovat kahden viikon karanteenissa.Antro Valo / Yle

KooKoon kahden liigapelaajan koronatestitulokset ovat varmistuneet negatiivisiksi. KooKoo tiedottaa asiasta nettisivuillaan (siirryt toiseen palveluun).

KooKoon alle 20-vuotiaiden joukkueen testitulokset eivät ole vielä valmistuneet.

KooKoo tiedotti tiistaina kahden Liiga-joukkueen pelaajan altistuneen korona-virukselle urheilutoiminnan ulkopuolella. Altistuminen tapahtui vapaa-ajalla Jukureiden U20-joukkueen sairastuneen seurassa.

Pelaajat testattiin keskiviikkona koronavirustestillä ja molempien osalta torstaina saadun testin tulos on negatiivinen.

Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Kymsote on määrännyt pelaajat kuitenkin 14 vuorokauden kestävään karanteeniin ja pelaajien mahdollisia oireita tarkkaillaan.

Testien taustalla Jukurien koronarypäs

Sote-kuntayhtymä Kymsote päätti KooKoon koko U20-joukkueen testaamisesta, koska joukkue pelasi lauantaina Mikkelin Jukurien U20-joukkuetta vastaan. Jukurien joukkueessa on todettu tällä viikolla lukuisia koronatartuntoja.

KooKoon U20-joukkueen lisäksi koronatartunnalle altistui kaksi KooKoon SM-liigajoukkueen pelaajaa.

Altistuneet kookoolaiset on ohjeistettu karanteeninomaisiin olosuhteisiin. Opiskeleville pelaajille on myös järjestetty etäopetus.

Kouvolan kaupungin turvallisuuspäällikön Johanna Franzénin mukaan karanteeniin ohjeistetussa U20-joukkueessa ei ole pelaajia, jotka olisivat osallistumassa ensi viikolla alkaviin syksyn ylioppilaskirjoituksiin.

Jukureissa jo yli 20 tartuntaa

Mikkelissä toimivan Etelä-Savon sote-kuntayhtymä Essoten alueella oli torstaiaamuun mennessä todettu 23 koronavirustartuntaa saman viikon aikana.

Viimeisimmät kaksi tartuntaa tulivat ilmi torstaina. Kaikki tämän viikon tartunnat liittyvät samaan tartuntaketjuun, ja niistä 22 on Jukurien U20-joukkueessa.

Kaikki Jukurien U20- ja Liiga-joukkueiden pelaajat ja heidän kanssaan työskentelevät on testattu alkuviikon aikana. Torstaiaamuna testitulokset puuttuivat enää seitsemältä henkilöltä.

Lue myös:

Jukurien U20 -joukkueessa todettu kaksi uutta koronatartuntaa – molemmat olivat jo valmiiksi karanteenissa

Lähes kaikki Mikkelissä korona-altistuksen saaneet on tavoitettu – uusia tartuntaketjuja ei ole löytynyt

Koko Mikkelin keskusta oli viikonvaihteessa koronaviruksen altistumisaluetta – Essoten terveysjohtaja: "Siellä liikkui niin paljon tartunnan saaneita"

Kouvola määräsi KooKoon alle 20-vuotiaat pelaajat etäopetukseen, jotta yo-kirjoitukset eivät vaarannu – myös harjoittelu loppui

Kouvolan KooKoon U20-joukkueen kaikki pelaajat koronatestiin

KooKoon U20-joukkue karanteeniin – myös kaksi liigapelaajaa altistunut koronavirukselle

Jukurien koronarypäs ulottui Kouvolaan – kaksi KooKoon pelaajaa karanteeniin altistumisen takia

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus