Viimeiset hienopaperierät ulos Oulun Stora Enson tehtaasta viikon sisällä – tuotanto valjastetaan kartongin tekemiseen

Työsuhde päättyy yli 360 työntekijältä vuoden loppuun mennessä.

Stora Enso
Stora Enson paperikoneita
Stora Enson Oulun tehtaan kahdesta paperikoneesta toinen on jo pysäytetty ja toisellakin koneella paperin valmistus loppuu viikon kuluttua kokoaan. Kartongin tuotanto on hienopaperia kannattavampaa. Kuvituskuva.Paulus Markkula / Yle

Hienopaperin valmistus loppuu Stora Enson Oulun-tehtaalla ensi viikolla, kun Oulun tuotanto valjastetaan kartongin tekoon.

Toinen kahdesta paperikoneesta on jo pysäytetty, ja toisellakin koneella paperin valmistus loppuu kokonaan viikon kuluttua. Samalla yli 360 työntekijää saa lähtöpassit. Irtisanottujen työsuhde jatkuu vuoden loppuun, mutta osa on siirtynyt jo opiskelemaan tai löytänyt uuden työpaikan. Tehtaalle jää 180 työntekijää.

Tehtaanjohtaja Juha Mäkimattilan mukaan muutos paperista kartonkiin on tehtaalle elinehto, sillä hienopaperin kysyntä vähenee koko ajan.

– Tällä hetkellä paperin kysyntä maailmanlaajuisesti pienenee, ja haluamme pois laskevasta markkinasta terveeseen kasvavaan markkinaan. Sitä kautta tämä antaa tulevaisuuden elin-, kilpailu- ja kehitysmahdollisuuksia Oulun tehtaalle.

Stora Enso investoi Oulun tehtaan tuotantosuunnan muutokseen noin 350 miljoonaa euroa. Summasta noin 40 miljoonaa käytetään ympäristöinvestointeihin, muun muassa haju- ja meluhaittojen vähentämiseen.

– On mahtavaa, että Stora Enso pystyy tekemään tällaisia investointeja,Juha Mäkimattila sanoo.

Kuuntele lisää aiheesta Areenassa:

Lisää aiheesta:

Stora Enso on Oulun sataman suurin asiakas, mutta yhtiön päätös siirtyä paperista pahviin jättää ison rahtiaukon paikattavaksi

Mikä muuttuu, kun Suomen suurin paperitehdas siirtyy hienopaperista pahviin? Selkein muutos on tulonsiirto paperityöläisiltä metsänomistajille

Stora Enso irtisanoo Oulusta yli 350 työntekijää

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.