KalPan pelaajien koronatestitulokset negatiivisia – urheilujohtaja Anssi Laine: "Lopullista helpotuksen huokaisua ei tule ennen kuin koronatilanne yleisesti hellittää"

Yhteensä noin 20 seuran pelaajaa ja toimihenkilöä on käynyt koronatestissä syksyn mittaan.

KalPa (Jääkiekon Miesten Liiga)
Jääkiekko, kuvituskuva
Tomi Hänninen

Jääkiekkoseura KalPan pelaajien viime aikaiset koronatestitulokset ovat olleet negatiivisia. Seura on päässyt näin ollen jatkamaan toimintaansa tavalliseen tapaan.

Seuran ohjeistus on, että pelaaja jää pois toiminnasta heti ja hakeutuu koronatestiin, jos hänellä ilmenee vähänkin flunssan oireita.

– Testatut pelaajamme ovat onneksi olleet kaikki negatiivisia. Siitä lähtien, kun elokuun alussa aloitettiin toiminta, yhteensä noin 20 pelaajaa ja toimihenkilöä on käynyt testissä. Kaikki testitulokset ovat olleet negatiivisia, sanoo KalPan urheilujohtaja Anssi Laine.

Jääkiekon liigakauden on tarkoitus alkaa kolmen viikon kuluttua. Laine kertoo, että KalPa valmistautuu aloittamaan kauden normaalisti.

– Lopullista helpotuksen huokaisua ei tule ennen kuin koronatilanne yleisesti hellittää. Tarkkana pitää olla. Liigajoukkueen osalta toimimme liigan ohjeistuksen mukaisesti, toteaa Laine.

Pukukoppia pyritään suojelemaan viimeiseen saakka

Seura on esimerkiksi muistuttanut hyvästä käsihygieniasta niin juniori- kuin liigajoukkuepelaajia ja pukukopeissa on käsidesi käytössä.

– Pyrimme välttämään ylimääräisiä kontakteja ja käytetään vakavaa harkitaa, minne mennään ja missä liikutaan. Pukukoppi on kuitenkin niin suljettu ja pieni tila, että meidän pitää viimeiseen asti pyrkiä suojelemaan sitä, pohtii Laine.

Esimerkiksi Mikkelin Jukureissa on todettu yhteensä yli 20 koronatartuntaa. Tämä on johtanut karanteeneihin. HPK:n toiminta on keskeytetty kokonaan.

–Tämä on vaikeasti ennakoitavissa oleva virus. Kun tartuntoja on tullut ilmi, esimerkiksi Mikkelin Jukureissa on tehty ympäri vuorokauden töitä, että tilanne on saatu hallintaan. Se on hatunnoston paikka, toteaa Laine.