Kristiinankaupunki päättää miljoonakiinteistön myymisestä takaisin Suupohjan Yritystalolle

Alkuperäinen kauppa tehtiin kuusi vuotta sitten, mutta korkein hallinto-oikeus piti järjestelyjä laittomina.

Lainanmaksutavat
Dagsfoods hallar i Dagsmark
Tiloissa ennen toiminut Vivaldi maksoi lähes viisinkertaista vuokraa Dagsfoodiin verrattuna. Kuva vuodelta 2014.YLE/Ann-Sofie Långvik

Kristiinankaupunki päättää maanantaina Dagsfoodin miljoonan euron kiinteistöjen myymisestä takaisin Suupohjan Yritystalolle. Kaupunki osti kiinteistöt kuusi vuotta sitten ja sopi niiden edelleen myymisestä elintarviketuottaja Dagsfoodille.

Dagsfoodin oli tarkoitus maksaa kaupungille talo viidessä vuodessa. Yritys maksoi viiden vuoden ajan myös kuukausittaista vuokraa saman verran, mitä kaupunki maksoi lainastaan korkoa.

Korkein hallinto-oikeus kuitenkin katsoi kaupat laittomiksi. Sen mukaan Dagsfood hyötyi järjestelystä kilpailijoihinsa nähden. Reilun 3 000 euron kuukausivuokra oli liian pieni ja yritys olisi todennäköisesti saanut kaupunkia heikomman lainatarjouksen, jos se olisi ostanut tilat suoraan Suupohjan Yritystalolta. Kiinteistöstä ei oltu myöskään teetetty hinta-arviota.

Tiloissa aiemmin toiminut vuokralainen maksoi vuokraa 15 000 euroa kuukaudessa. Kaupunki perusteli järjestelyjä sillä, että Dagsfood tuo kaupunkiin työpaikkoja.

Kristiinankaupungin kaupunginvaltuusto käsittelee asiaa maanantaina.