TeeSe Botnia aloittaa jälleen yt-neuvottelut – jopa 50 henkilöä voi menettää työpaikkansa

Vaasan sairaanhoitopiirille ja Vaasan kaupungille tukipalveluja tuottava yritys kävi jo kevättalvella yt-neuvottelut, joissa päädyttiin lomautuksiin.

TeeSe Botnia hoitaa esimerkiksi kaikkien Vaasan kaupungin koulujen ruokapalvelut. Kuva: Marko Väänänen / Yle

Tukipalveluyritys TeeSe Botnia aloittaa jälleen yhteistoimintaneuvottelut. Yhtiö on lähettänyt tiedotteen työntekijöilleen tällä viikolla tiistaina ja neuvottelut alkavat tiistaina 15. syyskuuta.

Neuvottelut koskevat koko henkilöstöä. Yhtiön palveluksessa työskentelee noin 770 henkilöä. Neuvotteluja käydään 50 henkilön vähennystarpeesta. Myös lomautukset ovat mahdollisia.

– Kyse on organisaatiomuutoksesta. Tehostamme toimintaamme ja turvaamme kannattavuutemme myös muuttuvissa tilanteissa, toimitusjohtaja Henrik Vehkaoja perustelee yt-kierrosta.

Keväällä päädyttiin lomautuksiin

TeeSe Botnia kävi laajan yt-kierroksen myös kevättalvella. Tuolloin ketään ei irtisanottu, mutta henkilöstöä lomautettiin maksimissaan 90 päiväksi. Kaikki lomautukset ovat jo päättyneet.

– Keväällä kyse oli koronasta, kun kaikki koulut ja monet muut tahot menivät kiinni. Ensi viikolla alkavien yt-neuvottelujen taustalla koronalla on välillinen vaikutus, Henrik Vehkaoja selvittää.

TeeSe Botnia tuottaa teknisiä tukipalveluja, kuten puhdistus-, ruoka-, kiinteistö- ja logistiikkapalveluja Vaasan sairaanhoitopiirille ja Vaasan kaupungille. Yhtiön muut omistajakunnat Isokyrö, Kristiinankaupunki, Korsnäs, Laihia, Maalahti, Mustasaari, Närpiö ja Vöyri ovat mukana yrityksen hankintayhteistyössä.