Vaasan matkailussa ollaan tyytyväisiä matkustusrajoitusten lieventämiseen – "Tämä oli lottopotti meille"

Hallitus ilmoitti torstai-iltana, että muun muassa Ruotsin matkustusrajoitukset lieventyvät viikon kuluttua.

Matkustusrajoitukset
Svedjehamn.
Svedjehamnin rannat jäivät tänä kesänä ulkomaisilta turisteilta näkemättä.Yle/Sarah Karjalainen

Ruotsin matkustusrajoitusten lieventäminen saa Visit Vaasan toimitusjohtaja Max Janssonin tyytyväiseksi. Päätöstä on odotettu jo jonkin aikaa, ja nyt kun se tuli, päästään matkailutoimintaa taas kehittämään.

– Mä sanon, että vihdoin! Tietysti muistetaan, että turvallisuus on a ja o. Västerbottenissa on koronatilanne ollut muuta Ruotsia parempi. Kyllä tämä oli lottopotti meille. Toivottavasti saadaan henkilöliikennettä taas pikkuhiljaa käyntiin.

Kesä meni jo, katse syksyssä

Kuluneen kesän matkustajaromahdusta ei tänä vuonna enää saada kurottua kiinni. Syksyn ja talven loma-aikojen kiinnostavuuteen kuitenkin luotetaan.

– Tämä tulee olemaan hidasta toimintaa ja meillä on realismi ja varovaisuus mukana. Tässä on syyslomia tulossa ja talvilomia tulossa, ja siellä on tuotteita, jotka kiinnostavat. Kyllä me tehdään tästä päivästä lähtien eri tavalla töitä kuin mitä me tehtiin eilen.

Katsetta on hivutettu myös ensi kevääseen ja kesään, mutta Janssonin mukaan nyt edetään rauhallisesti.

– Viime viikkojen aikana olen keskustellut hotellien kanssa, ja kyllä nyt äärimmäisen varovaisesti katsotaan tulevaisuuteen.

"Muistutettava, että olemme kilttejä ja ihania ihmisiä"

Ruotsin koronatilanteen vuoksi asenne ruotsalaisia turisteja kohtaan on ollut nihkeää, ja siitä on uutisoitu Ruotsin puolellakin. Jansson sanoo, että nyt on taas muistutettava naapureita mukavista suomalaisista.

– On ikään kuin opetettu jo ruotsalaisille, ettei tänne saa tulla, ja nyt meidän on taas muistutettava , että me ollaan kilttejä ja ihania ihmisiä, sanoo Jansson.

Koronatilanne voi muuttua nopeastikin. Jansson painottaa , että terveys ja turvallinen matkustaminen otetaan tarkasti huomioon.

Katso täältä lisää Ylen koronauutisia Pohjanmaalle.

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus