Viikonlopun testien tulokset näyttävät mihin Mikkelin koronatilanne kehittyy – uusia tartuntaketjuja ei ole paljastunut

Perjantaina iltapäivällä selviää lähes 200 otetun näytteen tulokset.

koronavirus
Mikkelin keskussairaalan kyltti sairaalan pihalla.
Uusia tartuntaketjuja ei ole tiedossa Etelä-Savon alueella. Kuvituskuva.Esa Huuhko / Yle

Torstaina aikana Mikkelissä otetuissa kiireisissä koronanäytteissä ei ole perjantaiaamuun mennessä löytynyt uusia positiivisia tapauksia. Valtaosa torstaina otetuista lähes 200 näytteen tuloksesta valmistuu kuitenkin vasta perjantaina iltapäivällä.

– Perjantain ja lauantain oireiset ovat se mielenkiintoinen asia, viikonloppua valmistuneista tuloksista sitten nähdään mitä tapahtuu, sanoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Keskimääräinen itämisaika koronaviruksella on 5-6 vuorokautta. Jos sunnuntaihin mennessä ei ole tullut uusia positiiviisia koronavirustuloksia, niin tilanne alkaa Seppälän mukaan näyttämään ihan hyvältä Mikkelin seudulla.

Koko tämän viikon koronatartuntojen alkupisteenä olevaa ensimmäistä tartuntaa ei todennäköisesti saada selvitettyä. Seppälän mukaan valistuneita arvauksia on, mutta ne jäävät arvauksiksi.

Koronavilkku on tuonut Essoteen paljon yhteydenottoja. Vilkku on vilkuttanut ahkerasti, mutta koronatilanteesta se ei kuitenkaan paljoa kerro.

– Torstaina otetuissa näytteissä, mitä nyt odotetaan, on jo oireisten vilkuttaneiden näytteitä, mutta sekään ei hirveästi kerro, sillä paljon muita viruksia ja flunssan aiheuttajia liikkeellä, kertoo Santeri Seppälä. Vilkun toimivuus on kuitenkin nähty.

Santeri Seppälä toivoo, että Mikkelin keskustassa jaksetaan noudattaa vielä viikonloppuna normaalia tarkempaa varovaisuutta koronaviruksen suhteen.

– Ihan turvallisin mielin voi liikkua, kunhan muistaa sen varovaisuuden toiminnassaan.

Lue myös:

Koko Mikkelin keskusta oli viikonvaihteessa koronaviruksen altistumisaluetta – Essoten terveysjohtaja: "Siellä liikkui niin paljon tartunnan saaneita"

Jukurien U20 -joukkueessa todettu kaksi uutta koronatartuntaa – molemmat olivat jo valmiiksi karanteenissa

Koronavirukselle altistuneet abiturientit pääsevät sittenkin osallistumaan kirjoituksiin Mikkelissä – tilat järjestetään purkutuomion saaneeseen Urpolan kouluun

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus