Kurikan kirjastosta lainataan valokuvataidesalkkuja

Salkkujen sisällä on Jenni Latvan Sattuma-niminen valokuvasarja, jonka lainaaja voi pystyttää näyttelyksi esimerkiksi kotiinsa.

Kuva: Yle

Kurikan kirjastosta lainataan valokuvataidesalkkuja. Salkkujen sisällä on taiteilija Jenni Latvan kymmenosainen Sattuma-valokuvasarja. Pienikokoiset teokset ovat kaksipuolisia ja ne pysyvät pystyssä esimerkiksi pöydällä, jolloin seinätilaa ei tarvita.

Salkkuja voi lainata Jalasjärven, Jurvan ja Kurikan kirjastoista ja laina-aikaa niillä on kaksi kuukautta.

Kurikan kirjastotoimenjohtaja Johanna Silander on tyytyväinen uusiin lainattaviin kohteisiin.

– Toivomme taidesalkuille paljon erilaisia lainaajia. Sisältö sopii yksityisten kotien lisäksi myös vaikka palvelutaloihin, päiväkoteihin ja kouluihin, Silander kertoo.

Ennen näkemätöntä taiteen lainaaminen kirjastosta ei ole. Yksittäisiä teoksia on saanut lainattavaksi esimerkiksi Turun ja Helsingin Töölön kirjastoissa.

– Kokonaisen näyttelyn lainaaminen on käsittääkseni kuitenkin harvinaisempaa, kertoo salkkunäyttelyn toteuttanut Jenni Latva.

Lainattavat taidesalkut on toteutettu Kurikan kaupungin vapaa-aikatoimen kohdeapurahalla. Kirjastoista on jo pitkään saanut lainata esimerkiksi erilaisia harrastusvälineitä ja kausikortteja.