Kemin tehtaiden vuosihuoltoon 1200 ulkopuolista työntekijää – reilun viikon pituinen seisokki alkaa osastoittain

Metsä Groupin tehtailla noudatetaan seisokin aikana tarkkoja koronavarotoimenpiteitä.

teollisuus
Metsä Groupin Kemin tehdas
Tehtaalla noudatetaan seisokin aikana tarkkoja koronavarotoimenpiteitä. Arkistokuva.Antti Ullakko / Yle

Metsä Groupin Kemin tehtailla on alkamassa vuosihuoltoseisokki. Tehtaiden alasajo aloitetaan osastoittain sellu- ja kartonkitehtaalla perjantaina.

Reilun viikon pituisen seisokin aikana tehtaalla tehdään huolto-, puhdistus - ja kunnossapitotöitä.

Vuosihuollon aikana tehdasalueella työskentelee tehtaan oman väen lisäksi 1200 ulkopuolista työntekijää. Heistä 80 prosenttia on suomalaisia.

Tehtaalla noudatetaan seisokin aikana tarkkoja koronavarotoimenpiteitä. Tehtaanjohtaja Tomi Seppä kertoo, että tartuntaketjujen ehkäisemiseksi jokaiselle seisokkiin saapuvalle henkilölle tehdään terveyskysely ja yhtiössä painotetaan ainoastaan täysin oireettomana työskentelyä tehdasalueella.

– Ulkomailta saapuville ja 14 vuorokauden aikana ulkomailla olleille ulkopuolisille seisokkityöntekijöille teemme lisäksi koronatestin ja tehdasalueelle siirtyminen edellyttää negatiivista testitulosta, Seppä toteaa tiedotteessa.

Tämän lisäksi tehdasalueella on lähikontaktien minimoimiseksi tehty seisokin ajaksi osastokohtaiset kulkureitit ja erilliset osastokohtaiset sosiaali- ja ruokailutilat seisokkityöntekijöille.

Lisäksi yhtiö on ohjeistanut yhteistyökumppaneitaan ulkopuolella tapahtuvaan majoitukseen ja ruokailuihin liittyvissä asioissa tartuntaketjujen välttämiseksi.