Hyppää sisältöön

Korona sai yritykset ottamaan digiloikan – Kajaanilainen Pulse247 Oy on perustanut verkkokauppoja asiakkailleen jo tuplamäärän

Kainuussa on löydetty selviytymissisu, sanoo Kainuun Yrittäjien toimitusjohtaja Anu Tervonen.

Korona-aika sai yritykset ottamaan digiloikkia. Tästä on hyötynyt muun muassa Pulse247 Oy Kajaanista, joka on perustanut verkkokauppoja tänä vuonna jo tuplat viime vuoteen verrattuna. Kuvituskuva. Kuva: Yle / Pyry Sarkiola

Kainuulaiset yritykset aikovat seuraavan vuoden aikana investoida ja kehittää toimintaansa selvästi muuta maata enemmän.

Jo korona-aika sai yritykset ottamaan kehitysaskeleita, muun muassa digiloikkia.

Esimerkiksi verkkokauppoja perustettiin kevään aikana kiihtyvällä tahdilla. Kajaanilainen Pulse247 Oy on huomannut tämän, verkkokauppa-alustoja tekevä yritys on tehnyt nyt jo tuhat verkkokauppaa tänä vuonna kun normaali tahti on noin puolet.

Pulsen liiketoiminnanjohtaja Pekka Juntunen sanoo, että yritysten kannattaa varautua uuteen normaaliin ja ottaa askeleita digitaalisella polulla nyt.

– Verkkokaupan saa nopeasti pystyyn. Kuitenkin uhka uudesta aallosta on tulossa ja sitten ihmiset välttää liikkumista. Tällä hetkellä on saatavilla tukea uuden myyntikanavan haltuunottoon. Yleisin kompastuskivi on markkinointi, Juntunen summaa.

Korona on aiheuttanut harmia, mutta on myös voittajiakin arvioi Kainuun Yrittäjien toimitusjohtaja Anu Tervonen.

– Minusta on mahtavaa asennoitumista yrittäjiltä. Ensishokin jälkeen on löytynyt selviytymissisu. Ollaan otettu asenne, että tämän kanssa pitää elää ja muuttaa toimintaa, Tervonen summaa.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.

.
.