1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. matkailu

Hyrynsalmen matkailumahdollisuudet valkenivat näyttelijä Mikko Leppilammelle koronakevään aikana

Hyrynsalmella koettu rauha johti uudenlaisen yritystoiminnan perustamiseen.

Hyrynsalmella aloittaa toiminnan uudenlainen matkailuyritys
Hyrynsalmella aloittaa toiminnan uudenlainen matkailuyritys

Koronapandemia on saanut aikaan uudenlaista matkailutoimintaa Hyrynsalmelle. Uggo Resort suunnittelee ryhmille räätälöityjä vapaa-ajankokemuksia Ukkohallassa ja sen ympäristössä.

Asiakkaita houkutellaan luonnonrauhalla, monenlaisella liikunnalla ja moottoriurheilulla. Ne ovat samoja asioita, joista Uggo Resort -yritysnimen takaa löytyvät miehet pitävät myös itse.

– Se voi olla maastopyöräilyä, lumikenkäkävelyä, ajoradalla olemista, laskettelua tai hiihtämistä. Mitä vain, mistä saa elämyksiä. Jos me nautimme tästä, varmasti niin tekevät monet muutkin, kertoo yksi Uggo Resortin kehittäjistä, näyttelijä Mikko Leppilampi.

Yrityksellä on Ukkohallan laella kymmenen taivashuoneistoa. Lisäksi valmistumassa on rantahuvila ja myös Hyrynsalmen ajorata on saamassa uuden tulevaisuuden.

Matkailupitäjässä uudet tulokkaat on otettu mielihyvin vastaan.

– Meillä on monipuolinen matkailuympäristö, jota emme itse aina hoksaa, mutta uudet yritykset tekevät sen näkyväksi. Kuuluisat tapahtumamme saavat nyt rinnalleen tällaisia julkkiksia, jotka herättävät toivon mukaan mielenkiintoa aluetta kohtaan, kunnanjohtaja Heimo Keränen sanoo.

Leppilammella on kaksi kokemusta, jotka ovat tehneet häneen vaikutuksen. Ensimmäinen oli Atlantin ylitys purjeveneellä ja toinen koronapandemia, jonka aikana hän oli Hyrynsalmella reilun kuukauden. Kokemus itse asiassa johti Uggo Resortin perustamiseen.

– Maailma pysähtyi varsinkin oman työn kannalta, joten me vain olimme. Se oli tosi ratkaisevaa, kun pääsi oikeasti viettämään täällä niin paljon aikaa. Luovuus lähti raksuttamaan ja näki kaikki mahdollisuudet, Leppilampi kertoo.

Mikko Leppilampi Uggo resortin tiedotustilaisuudessa Ukkohallassa Hyrynsalmella
Arto Loukasmäen haastattelussa näyttelijä Mikko Leppilampi ja Hyrynsalmen kunnanjohtaja Heimo Keränen.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.