Turkulaisravintoloissa koronatartuntoja ja mahdollisia altistumisia

Myös erilaisissa opiskelijatapahtumissa Turussa olleita pyydetään seuraamaan vointiaan ja hakeutumaan lievissäkin oireissa koronatestiin.

Turku
Ravintolassa ihmisiä juo olutta.
Nuorten aikuisten osuus on viime aikoina noussut Turun koronavirustartunnoissa. Arkistokuva.Henrietta Hassinen / Yle

Viisi nuorta on sairastunut koronavirukseen oltuaan viime viikon torstaina 3. syyskuuta Heidi´s Bier Barissa Turussa. Kaupunki pyytää tiedotteessaan kaikkia ravintolassa kyseisenä ajankohtana olleita tarkkailemaan vointiaan ja hakeutumaan koronatestiin lievissäkin oireissa.

Lisäksi altistumisia on voinut tapahtua lauantaina 5. syyskuuta klo 22–01 yökerho Studiossa.

Myös erilaisissa opiskelijatapahtumissa Turussa olleita pyydetään seuraamaan vointiaan ja hakeutumaan lievissäkin oireissa koronatestiin.

Koronaviruksen oireita voivat olla kurkkukipu, lihaskivut, väsymys, nuha, pahoinvointi, ripuli, kuume, yskä, hengenahdistus tai oireiden erilaiset yhdistelmät. Erityisesti nuorilla aikuisilla koronavirusinfektio voi olla hyvin lieväoireinen, mutta silti on tärkeää hakeutua koronatestiin.

– Turussa todetuissa koronavirustartunnoissa on viime aikoina näkynyt nuorten aikuisten kasvava osuus. Olisi tärkeää, että jaksaisimme edelleen noudattaa turvavälejä ja hyvää käsihygieniaa erityisesti tilanteissa, joissa ollaan kokoontuneita ryhmissä, toteaa Turun tartuntataudeista vastaava lääkäri Jutta Peltoniemi tiedotteessa.

Täältä voit lukea uusimmat tiedot koronasta Suomesta ja maailmalta.

Täältä voit lukea uusimmat uutiset koronatilanteesta Varsinais-Suomesta.

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus