Hyppää sisältöön

Laivasaarto päättyi Rauman satamassa – myanmarilaiset merimiehet saivat palkkarästinsä

Merimiesunioni asetti Panaman lipun alla purjehtivan rahtilaivan saartoon saatuaan aluksen miehistöltä tiedon maksamattomista palkoista ja huonoista työolosuhteista.

Laivan lastaus voi jatkua Rauman satamassa saarron päätyttyä. Kuva: Jari Pelkonen / Yle

Suomen Merimiesunioni saartoi maanantaina Rauman satamassa M/S Es Venus -laivan miehistön palkkarästien ja huonojen työolosuhteiden vuoksi.

Singaporessa kotipaikkaansa pitävä laivayhtiö on maksanut tänään perjantaina palkkasaatavat merimiehille. Kyse oli unionin mukaan arviolta vajaan 70 000 euron saatavista.

Palkkasaataviaan peränneille kuudelle merimiehelle aletaan järjestää kotimatkaa Myanmariin ja neljä merimiestä on palannut laivaan.

Aluksella on 21 hengen miehistö, josta noin puolet on myanmarilaisia ja puolet kiinalaisia.

Miehistön jäsenet valtuuttivat Merimies-unionin ja Kansainvälisen kuljetustyöntekijöiden federaatio ITF:n hoitamaan heidän asioitaan.

– Asiat tuntuvat olevan nyt reilassa, sanoo unionin ITF-koordinaattori Kenneth Bengts.

Merimiesunioni luonnehti tapausta poikkeuksellisen törkeäksi. Koordinaattori Bengtsin kuvailun mukaan merimiehiä pidettiin käytännössä vankeina laivalla.

Saarron päätyttyä laivan lastaus voi jatkua Rauman satamassa. M/S Es Venus on hakemassa Raumalta kierrätysmateriaalia Turkkiin.

Lue lisää:

Rauman laivasaarto ratkeamassa: laivayhtiö maksaa palkkasaatavat myanmarilaisille merimiehille

Merimiesunioni saartoi laivan Rauman satamassa: "Merimiehiä pidettiin käytännössä vankeina"