Ouluhalli avattiin uusittuna – tule kurkkaamaan, miltä siellä nyt näyttää

Ouluhallin vanhan osan remontti on valmistunut. Halli avattiin maanantaina yleisön käyttöön.

remontti
Tutustumme suorassa lähetyksessä uusittuun Ouluhalliin, joka on auki ensimmäistä päivää pitkän remontin jälkeen. Halliin on tulossa myös lisäsiipi, joka ei ole vielä valmistunut. Aloituskuva on otettu toukokuussa, ja siinä näkyy vielä keskeneräinen remontti. Toimittajana Risto Degerman / Yle. Kuvaajana Marko Väänänen / Yle.

Ouluhallin vanhan osan peruskorjaus on valmistunut. Halli avattiin yleisölle maanantaina, ja Yle näytti suoraa lähetystä uusitulta hallilta kello 8.40 alkaen. Tallenne on nähtävissä tässä jutussa edelleen.

Uusittu halli ei ainakaan sisältä näytä juuri erilaiselta kuin vanha. Isännöitsijä Jari Leviäkangas kertoo, että keväällä alkaneen peruskorjauksen aikana muun muassa hallin valaistus ja ilmanvaihto on uusittu sekä pukuhuoneita on peruskorjattu.

Ouluhallin uuden lisäosan rakennustyöt jatkuvat ja lisäosa valmistuu ensi maaliskuussa. Nykyisen hallin kupeeseen rakentuva laajennusosa on yli 7 000 neliötä. Rakennus- ja kunnostustöiden kustannusarvio on noin 20 miljoonaa euroa. Kun uusi halli valmistuu, vanha osa hallista jää osin esimerkiksi tapahtumakäyttöön.

Jo toissa viikonloppuna keskusta järjesti Ouluhallissa puoluekokouksensa, vaikka remontti oli vielä vähän kesken. Myös jotkut urheilijaryhmät ovat voineet käydä urheilemassa hallissa jo viikkojen ajan.

Ouluhalli otettiin käyttöön vuonna 1986.

Miltä näyttää uusittu Ouluhalli? Voit osallistua keskusteluun 15.9. kello 23:een saakka!