Esitys: Myllymäen koulu ja Lammin lukio säilyvät – mutta Alvettulan koulun lakkautusta selvitetään

Hämeenlinnan talouden tasapainottamiseksi etsitään säästöjä muualta kuin kiistellyistä kouluista.

Hämeenlinna
Yleisöä koulun juhlasalissa keskustelemassa koulun säilyttämisestä
Myllymäen koulun säilymiseksi heräsi aktiivinen kansanliike Hämeenlinnassa.Tiina Kokko / Yle

Selvitysryhmä esittää Hämeenlinnan Myllymäen koulun ja Lammin lukion säilymistä jatkossakin.

Myllymäen koulua esitetään peruskorjattavaksi niin, että Tapolan talosta luovutaan ja tontille rakennetaan lisärakennus. Seminaarin koulu jatkaa niin ikään, mutta sen H-rakennuksesta luovutaan. Siihen mahtuu noin 250 oppilasta. Kaupunki on sen sijaan vuokraamassa lisätilaa D-rakennuksesta.

Lukioverkkoa selvittäneen työryhmän mukaan Lammin lukio on riittävän houkutteleva toimiakseen yksisarjaisena lukiona. Tulevaisuuden turvaamiseksi työryhmä esittää, että Koulutuskuntayhtymä Tavastia jatkaa Lammin lukion kolmannen painotuksen suunnittelua ja edistää sähköisten oppimisympäristöjen kehittämistä.

Sivistys- ja hyvinvointilautakunta käsittelee kouluverkkoa ja säästöjä ensi keskiviikkona.

Alvettulan koululle jobinpostia

Hämeenlinnan sivistys- ja hyvinvointitoimiala vastaa kolmen miljoonan euron leikkaustarpeeseen karsimalla toimintojaan vähentämällä avustuksiaan ja leikkaamalla henkilöstömenojaan.

Henkilöstömenojen 755 000 euron leikkaus voisi käytännössä tapahtua esimerkiksi 4 tai 5 päivän lomautuksena.
Hämeenlinnan liikuntahalliyhtiön avustusta leikataan lähes 200 000 euroa ja Hämeenlinnan teatterin avustusta 100 000 euroa.

Eilen esiteltyjen päiväkotien lakkautusten lisäksi selvitetään Alvettulan koulun lakkautusta elokuun alusta ensi vuonna. Näin Hämeenlinna olisi siis karsimassa Alvettulasta sekä päiväkodin että koulun.

Sibeliusfantasiaa ei järjestetä ensi vuonna ja kirjaston kirjahankintoja vähennetään.

Taustalla on tarve tasapainottaa kaupungin taloutta. Kaupunginhallituksessa säästötoimia käsiteltiin jo noin vuosi sitten.