Koulujen etäopetukseen siirtymisestä keskustellaan Mikkelissä – viikonloppuna positiivisia näytteitä löytyi kouluista

Viime viikolta koronavirukselle altistuneita on arviolta 500.

koronavirus
Henkilön kädessä puhelin jossa koronavilkku sovellus.
Koronavilkkua on ladattu Suomessa jo yli miljoonaan puhelimeen. Kuvituskuva.Henrietta Hassinen / Yle

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Essote keskustelee yhdessä Mikkelin kaupungin ja thl:n kanssa koulujen mahdollisesta etäopetukseen siirtymisestä maanantaina aamupäivällä. Viikonloppuna Mikkelissä tuli ilmi positiivisia koronavirustartuntoja parilla eri koulujen oppilaalla. Tämä ei kuitenkaan yllättänyt Essotessa.

– Kun katsoo tätä ikäluokkaa, missä tartuntaketju lähti etenemään, oli hyvin odotettua, että koululaisissa tulee tartuntoja. Jatkotartuntoja tulee myös todennäköisesti, kertoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Päätartuntaketju Mikkelissä liittyy edelleen Jukurien U20 -joukkueesta alkaneeseen korona-altistumiseen. Sunnuntain positiivisissa näytteissä tuli kuitenkin esille toinen tartuntaketju, joka linkkaantuu myös muualle Suomeen.

Essotessa on koko viikonlopun ajan koronavirustestejä noin 200 kappaleen päivävauhtia. Tuloksia viikonlopulta valmistuu koko ajan.

Viime viikolta oleva arvio on, että Mikkelin seudulla koronavirukselle altistuneita on noin 500. Essotella tehdään edelleen tarkistuslaskentaa siitä, että onko kaikki alistuneet tavoitettu.

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus