THL: Jyväskylässä todettu kolme uutta koronatartuntaa, Äänekoskella yksi

Koko maassa on sunnuntain jälkeen rekisteröity 47 uutta koronatapausta.

koronavirus
THL:n kyltti Mannerheimintiellä Helsingissä.
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen päätoimipaikka Helsingin Tilkanmäellä.Tiina Jutila / Yle

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on sunnuntain jälkeen kirjannut Jyväskylässä kolme uutta koronatartuntaa ja Äänekoskella yhden. Keväästä alkaen Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä on nyt todettu 216 koronatapausta.

THL:n tartuntatiedot päivitetään viiveellä, ja yhden päivän tartuntaluvuissa saattaa olla tapauksia pidemmältäkin aikaväliltä.

Viime aikoina Keski-Suomessa on tullut tietoon tartuntaryppäitä. Esimerkiksi Äänekoskella maanantaiaamuun mennessä 17 tartuntaa oli jäljitetty nuorten yksityistilaisuuteen, joka järjestettiin reilu viikko sitten.

Äänekosken terveyskeskuksen ylilääkäri Keijo Lukkarinen kertoi maanantaina aamulla, että toistaiseksi tartuntaketjussa tietoon ei ollut kuitenkaan tullut vakavia sairastumisia, vaan yleisin taudinkuva oli "lievä flunssaoire".

Koko maassa koronatartuntoja on tähän mennessä ollut THL:n mukaan 8627. Viime viikolla THL:n arvioi, että Suomessa koronan saaneista noin 90 prosenttia on taudista parantuneita.

Koko maassa on sunnuntain jälkeen rekisteröity 47 uutta koronatapausta.

Taudin ilmaantuvuusluku eli uusien tapausten määrä sataatuhatta asukasta kohti 14 viime vuorokauden aikana on Suomessa nyt 8,3.

Tartuntojen lisääntymisestä kertoo se, että edeltävällä 14 vuorokauden jaksolla ilmaantuvuusluku oli 6,5.

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus