Hallinto-oikeus jätti tutkimatta valituksen Rovaniemen yhdeksänkerroksisen hotellin poikkeusluvasta – yrittäjä: "Rakennuslupa laitetaan sisään nyt syksyllä"

Hallinto-oikeuden mukaan valittajalla ei ollut valitusoikeutta Rovaniemen kaupunginhallituksen päätöksestä.

Rovaniemi
City-Hotelli Rovaniemellä
Suunniteltu hotelli nousisi City-Hotellin viereen, nykyisen parkkitalon tilalle jota näkyy kuvassa oikealla.Perttu Ruokangas / Yle

Pohjois-Suomen hallinto-oikeus on jättänyt tutkimatta valituksen, joka tehtiin Rovaniemen keskustaan suunnitellun hotellin saamasta poikkeusluvasta. Hallinto-oikeuden mukaan valittajalla ei ollut valitusoikeutta Rovaniemen kaupunginhallituksen päätöksestä.

Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätöksestä on vielä mahdollista hakea valituslupaa korkeimmalta hallinto-oikeudelta.

Valituksen kohteena on yhdeksänkerroksinen hotelli, jota suunnittelee City-Hotelli Oy:n yrittäjä Mikael Gröhn. Rovaniemen kaupunginhallitus myönsi hotellille poikkeusluvan vajaa vuosi sitten, viime marraskuussa.

Poikkeusluvasta valitti hotellin alakerrassa toimiva yrittäjä Arvo Laitinen, jonka asiamiehenä toimi hänen tyttärensä Elina Laitinen. Valittaja katsoi muun muassa, että rakennushanke vaikuttaisi hänen hallitsemansa liikehuoneiston arvoon ja tontin taloudelliseen käyttöön.

25 miljoonaan euron investointi

Gröhn on suunnitellut rakentavansa uuden hotellin City-Hotellin viereen Rovaniemen ydinkeskustaan. Paikalla sijaitsee nykyään kaksikerroksinen parkkitalo.

– Rakennuslupa laitetaan sisään nyt syksyllä, ja heti kun saamme korona-ajan rahoituskuviot vahvistettua, niin rakentaminen voisi alkaa ensi kesänä, Gröhn kertoo.

Yrittäjän mukaan rakentaminen kestäisi noin 1,5 vuotta. Tämä tarkoittaisi sitä, että uusi hotelli olisi valmiina ehkä jo vuoden 2022 lopulla.

Gröhn arvioi, että investoinnin arvo on noin 25 miljoonaa euroa ja hotelli työllistäisi valmistuttuaan noin 45-50 ihmistä. Hotellista tulisi Rovaniemen keskustan korkein rakennus.

KORJATTU: Hotellin rakentamisaika ja suunniteltu valmistumisaika.