Epäillyn murhan esitutkinta valmistunut Varkaudessa – uhri kuoli voimakkaaseen väkivaltaan, joka kohdistui päähän ja ylävartaloon

Poliisin esitutkinnan mukaan henkirikos tehtiin vakaasti harkiten ja erityisen raakaa ja julmaa tekotapaa käyttäen.

esitutkinta
Poliisin hihamerkki.
Varkaudessa tapahtui heinäkuussa henkirikos. Murhasta epäilty on vangittuna. Kuvituskuva. Tiina Jutila / Yle

Poliisi on saanut valmiiksi Varkauden Harjurannassa tapahtuneen henkirikoksen esitutkinnan. Poliisi on tutkinut tapausta epäiltynä murhana.

1990-luvulla syntynyt mies on vangittuna todennäköisin syin epäiltynä murhasta. Mies on tunnustanut aiheuttaneensa uhrin kuoleman, mutta on ollut vaitonainen yksityiskohdista. Miestä epäillään myös törkeästä rattijuopumuksesta, sillä hänen epäillään ajaneen surmapaikalle alkoholin vaikutuksen alaisena.

Esitutkinnan perusteella teko oli tehty vakaasti harkiten ja erityisen raakaa ja julmaa tekotapaa käyttäen. Tekoväline oli 1,2 kiloa painava avolenkkiavain. Voimakas väkivalta kohdistui uhrin päähän ja ylävartaloon.

Epäilty murha tapahtui heinäkuun alussa. Tuolloin nyt vangittuna oleva mies soitti hätäkeskukseen ja kertoi tappaneensa ihmisen. Poliisipartio tapasi miehen istumassa talonsa rappusilta. Uhri oli 1990-luvulla syntynyt mies. Hänet löydettiin omakotitalon sisältä. Paikalla oli uhrin lisäksi kaksi muuta ihmistä.

Asia etenee seuraavaksi syyteharkintaan. Syyte on nostettava syyskuun loppuun mennessä.

Lue myös:

Varkauden henkirikoksesta vangittu tunnustanut tekonsa – poliisi kaipaa tietoa vihreän Audin kulkureiteistä